Tarsus Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin "Can Dostlar Projesi" Trafik etkinliği

Tarsus Atatürk İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencilerinin ‘Trafikte Sürücüler Hareketi Can Dostlar Projesi’ kapsamında düzenlediği yürüyüşe öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi.

23 Mart 2017 Perşembe, 11:21
Tarsus Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin "Can Dostlar Projesi" Trafik etkinliği
-

Tarsus Kaymakamlık binası önünde başlayan yürüyüş etkinliğine İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Okur, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Yarenlik Alanı Saat Kulesinde devam eden etkinlikte Atatürk İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Ela Cengiz, günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı.

Trafik kazalarının önüne geçilmesi noktasında çok erken yaşlarda farkındalık oluşturmanın son derece önemli olduğunu söyleyen Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, trafik kurallarına uyulması halinde anne ve babalarının yüreklerinin ağlamayacağına vurgu yaptı.


Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, dünyanın en büyük teröristinin tanksız ve tüfeksiz insanları öldüren trafik canavarı olduğunu söyledi.


Dünyanın her yerinde ortak tek dilin trafik işaretleri olduğunu ifade eden Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “Hangi ülkeye giderse gidin ortak tek bir dil vardır; oda trafik kurallarıdır. Dünyanın en tehlikeli teröristi olan trafik canavarını trafik kurallarına uyarak yenebiliriz. Elbette buda bilgiyi öğrenmek ile olur. Erken yaşlarda edinilen trafik kurallarını ileriki yaşamlarınıza aktardığınızda trafik canavarını öldürmüş olursunuz. Gelin hep beraber en büyük terörist olan trafik canavarını öldürelim” diye konuştu.

 



Okul öğretmenleri ve öğrencileri ise: "Tarsus Atatürk İlkokulu olarak Trafikte Sorumluluk Hareketi adı altında Trafik Elçileriyiz Projesini gerçekleştirdik. Amacımız ülkemizde  kural ihlalleri sonucu gerçekleşen trafik kazaları sonucu kayıplar ve yaralanmalara dikkat çekmek ve şehrimizde ve sizler aracılığıyla tüm ülkemizde Trafik elçileri olma  sorumluluğunu üstlenen 4.sınıf öğrencilerimizle farkındalık oluşturmak." ifadelerinde bulundu.
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”