Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can Demokrasi Nöbeti Tuttu

Başkan Can, “Aziz Milletimiz Özgürlüğü İçin Arkasına Bakmadan Şehadete Yürümüştür”

17 Temmuz 2017 Pazartesi, 11:06
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can Demokrasi Nöbeti Tuttu
-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, aziz milletimiz özgürlüğü için arkasına bakmadan şehadete yürüdüğünü söyledi.
15 Temmuz Şehitlerini Anma,  Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe ve etkinliklere katılan Belediye Başkanı Şevket Can, Demokrasi nöbeti tuttu.
Programda konuşan Başkan Can, 15 Temmuz bir destanın yıldönümü olduğunu söyledi.
Başkan Can, “1 yıl önce bugün sokaklara dökülmüş ve canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz’da 249 vatan evladı şehit, 2 bin 193 vatan evladı gazi olmuştur. Hepsine şükran borçlu olduğumuz unutmamalıyız.
Bugün 15 Temmuz. Bugün ihanetin yıldönümü. Bugün bir destanın yıldönümü. Bugün bir milletin vatanına, bayrağına, demokrasisine canı pahasına nasıl sahip çıktığını gösterdiği günün yıldönümü” dedi.
“Bu kurtuluş gününün yıldönümünde bu teröristleri ve teröre destek verenleri bir kez daha şiddetle ve nefretle lanetliyorum” diyen Başkan Can, “Evet, bundan tam bir yıl önce, tarihi başarılarla dolu, Türk Milletimizin gözbebeği şanlı şerefli ordumuz içine yuvalanan asker görünümlü Fetöcü hainlerin organize ettiği kalkışma büyük bir başarı ile aziz milletimizin iman gücü ve cesareti ile püskürtülmüştür. Bu kurtuluş gününün yıldönümünde bu teröristleri ve teröre destek verenleri bir kez daha şiddetle ve nefretle lanetliyorum. Ve bu kalkışmada en ufak bir parmağı olan hainlerin en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyorum.  Şüphesiz bu Aziz Millet 3-5 haine meydanı bırakacak değildi.   Şüphesiz ki, ederi bir dolar olan şerefsizler verilen salalarla, tankın önüne sere serpe yatan kahramanlarla durdurulmuş, dağlanmış ve dağıtılmışlardır. 15 Temmuz’da  MHP Genel Merkezi’ne gelerek partinin bütün ışıklarını açarak darbeye karşı ilk tepkiyi veren Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, “Türkiye Cumhuriyeti bir millet eseridir. Ve de bu muazzam eser asla esir edilemeyecektir”. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mevzubahis olan vatan ise, gerisi teferruattır” sözleri ile aziz milletimiz canından ve malından vaz geçerek vatanından asla vaz geçmediğini dosta düşmana göstermiştir.
Bu millet Bayrağına, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne sahip çıktığını 15 Temmuz’da tüm dünyaya göstermiştir. Bu millet tarihi boyunca her zaman esareti canı pahasına reddetmiştir. Bu millet özgürlüğü için arkasına bakmadan şehadete yürümüştür. Türk milleti tarihi boyunca, vatanı için, bayrağı için, ezanı için, Allah’ı için tek ses olmuştur, tek yumruk olmuştur ve düşmanlarının tepesine balyoz gibi inmiştir. Bir gecede ihaneti gördük, bir gece de zaferi gördük. 249 canımızı şehit verdik. Şehitlerimiz namusumuz, gazilerimiz onurumuzdur. Nefretle yazdık hafızalarımıza Fetö’cü hainleri, minnetle yazdık kalbimize şehitlerimizi. Milletimizin bu kararlı iradesi bundan böyle bir daha böyle bir kalkışmaya cüret etmek isteyenler içinde her zaman caydırıcı bir unsur olarak tarihteki yerini almıştır. Vatanımız için canını feda eden bu güne kadar ki tüm şehitlerimiz bizim gururumuzdur, onurumuzdur. Bizlere düşen görev ise şehitlerimizin miraslarına sahip çıkmak ve bundan sonraki nesillere emanetleri aktarmaktır. Bu görevi layıkıyla yerine getiremezsek bize yazıklar olsun, anamızdan emdiğimiz süt bize haram olsun. Bizlerin görevi, şehrimizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın burnu kanamadan, rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamımızı sağlamaktır.  Hepimiz kardeşiz, hepimiz Müslümanız, hepimiz Tarsus’ta yaşıyoruz. Allah’ımız bir, peygamberimiz bir, bayrağımız bir, şehrimiz bir, aynı şehirde yaşıyoruz. Hepimiz bu şehrin suyunu içip, havasını teneffüs ediyoruz.  Yeter ki, aramıza art niyetli insanları sokmayalım ve onlara bu fırsatları vermeyelim. Cenab-ı Allah bu birlikteliğimizi bozdurmasın, ülkemizde ve şehrimizde huzur ve kardeşlik ortamı daim olsun. Bizler ayrım yapmadan dini, dili, ırkı, milleti ve partisi ne olursa olsun, Allah rızası için çalışarak bugünlere geldik, yine sizlerle beraber Allah rızası için çalışarak şehrimize hizmet edeceğiz.
 Bu münasebetle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın, şanlı bayrağımızın altında huzur içinde yaşamayı bizlere ve bizden sonraki nesillere nasip etsin” şeklinde konuştu. 


Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı