Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay'ın Kadir Gecesi Mesajı

Kadir Gecesi münasebetiyle Tarsus Müftüsü Hayri ERENAY bir mesaj yayınladı. Kadrimizi yücelten gece: Kadir Gecesi

20 Haziran 2017 Salı, 13:09
Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay'ın Kadir Gecesi Mesajı
-

Kadrimizi yücelten gece: Kadir Gecesi
 
Kadir Gecesi münasebetiyle Tarsus Müftüsü Hayri ERENAY'ın bir mesaj yayınladı.
 
Müftü Erenay'ın Kadir Gecesi Mesajı; "Ramazan ayının son günlerine doğru adım adım yaklaşırken, İslam âlemi olarak hüzün ile sevinci birlikte yaşıyoruz. Hüzünlüyüz çünkü Allah katında ayların en hayırlısı olan Ramazan-ı Şerife veda ediyoruz. Sevinçliyiz çünkü önümüzdeki Çarşamba’yı  Perşembe’ye  bağlayan gece bin aydan hayırlı Kadir Gecesine kavuşuyoruz. Kadir Gecesi, Müminlerin ve tüm insanlığın kadrini yücelten gecedir. O gecede insanlığın hidayet rehberi ve önceki vahiylerin tasdikleyicisi olan Kuran-ı Kerim inmiştir.
 
Kuran inmeye başladığı andan itibaren, tüm insanlığı hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırmış, hakkı anlatmaya, hakikati duyurmaya, adaleti yüceltmeye, sevgiyi yaymaya, fazilet ve erdemin hak ve hakikatin yanında yer almak olduğunu öğretmeye gelmiştir. Kuran rahmet yüklü evrensel mesajlarıyla insanı yüceltmiş, onu şereflendirmiştir. Ancak ne zaman insan Kuran'ın kadrini bilemez olmuşsa, o vakit beşerin ve ümmetin kadri düşmüştür. Bugün de İslam coğrafyası bir ilim ve medeniyet, bir barış ve esenlik coğrafyası olmaktan gittikçe uzaklaşıyorsa bunda Kur’an’a hak ettiği kıymetin verilmiyor olmasının payı hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Böyle zamanlarda, fecre kadar esenlik getiren, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini ihya etmek de daha büyük bir önem ve anlam kazanmaktadır.
 
Bu gece gökyüzü nurlanırken, yeryüzünün karanlıklara boğulmuş olması bizleri derin bir hüzne sevketmektedir. Allah'ın şeref verdiği, melekler göndererek onurlandırdığı insanın, kendisini karanlıklara atması ne büyük bir bedbahtlıktır. Dünyanın birçok yerinde böyle bir gecede ve böyle bir kitaptan sonra halen kan akıyor olması, halen masum çocukların ölüyor olması, halen annelerin gözyaşı döküyor olması, bu aydınlık rehberinden sonra halen zulmün, zülumatın, haksızlığın, insanların gönüllerini karartıyor olması ve halen kardeşin kardeşi katlediyor olması ne hazin bir durumdur, Allah'in nimet ve lütufları karşısında ne büyük bir körlük, ne büyük bir nankörlüktür.
 
Böyle bir ortamda, bu geceyi vesile kılıp, Kuran'ın kadrini kıymetini bilmeli ve bu gecede dünya semasına inen Kuranı tekrar gönül semalarımıza indirmeliyiz. Kadir Gecesinin faziletini, gecenin karanlığında değil karanlıkları ortadan kaldıran Kuran'da aramalıyız. Bin aylık manevi gelişmeleri yaşayabilmek için Kuran'ın hak, hakikat, ahlak ve adalet ilkelerine yeniden sarılmalıyız. Allah'ın meleklerinin yeryüzüne barış ve esenlik getirmeleri için, Kuran'ın barış ve esenlik mesajlarına can-ı gönülden kulak vermeliyiz.
 
Ramazan ayı boyunca İslâm coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimize reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsü yüreğimizi dağlıyor. Bu hüzünle Ramazanımız buruk geçti. Kadir gecesini idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmek, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak hepimizin vazifesidir. Zalimlerin hak ve hukuk tanımayan, azgınlaşan ve şımaran iradelerine karşı tavır almak, kısacası insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak, yeryüzündeki bütün Müslümanların sorumluluğudur. Bu vazife ve sorumluluk, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail aleyhisselâma eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir.
 
Kadir Gecemiz mübarek olsun. Bu gece, Rabbimiz katındaki kadrimizin yücelmesine vesile olsun.
Yâ Rab! Bu gece hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını nasip eyle!
 
Bu duygu ve düşüncelerle, İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini en içten dileklerimle kutluyor, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. 
 
Kur’an’ı bize hidayet, Efendimizi rehber, Kadir Gecesini bin aydan hayırlı kılan Yüce Rabbimizden, bize bunları anlayacak basiret vermesini diliyorum. Rabbimizden, Kadir Gecesinin, bizim, ailemizin, müminlerin ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını, İslam coğrafyasını çepeçevre saran karanlığın, insanlığın yüreğini karartan haksızlıkların, Kadir Gecesinin feyz ve bereketiyle ortadan kalkmasını niyaz ediyorum.
 
 Hayri ERENAY
Tarsus Müftüsü
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti