Tarsus Kemalpaşa Sanayi Sitesinin Temeli Törenle Atıldı

Tarsus Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesine yapılan sanayi sitesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Sanayi sitesinde Madeni Sanatkarlar ile Mobilyacılar Odasına üye esnaflar faaliyette bulunacak.

11 Ağustos 2017 Cuma, 10:11
Tarsus Kemalpaşa Sanayi Sitesinin Temeli Törenle Atıldı
-

Temel atma törenine MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, Mersin Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve kooperatif başkanları, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, “Esnaflarımız için senelerdir uğraştığımız sanayi sitemizin temelini atmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayız. Dükkanlarımız şimdiden esnaflarımıza hayırlı oldun. Bizlere verdikleri desteklerden dolayı da belediyelerimize teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
 
Mersin Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ise il genelinde sanayileşmek istemelerine rağmen zorlandıklarını kaydederek, “Fakat sanayileşme konusunda uygun yer bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Tarsus’ta bu işi ilk gündeme getirdiğimiz elbette bazı tepkiler oldu. Ama bugün çok şükür Belediye Başkanlarımızın desteğiyle bu aşamaya geldik. Bu nedenle hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza, hem de Tarsus Belediye başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
 
Verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise tesisin hizmete girmesiyle esnafların sağlıklı koşullarda iş yapma imkanı bulacaklarının altını çizerek, “Yerel seçim öncesinde vermiş olduğumuz sözleri birer birer yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz.  Biz, şehrimizde yaşayan halkın sevinçleri ve dertleriyle yoğrulmuş, onlarla sevinmiş, dertlerini kendi derdi olarak benimsemiş, şeffaf bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Hiç kimseye öteki gibi davranmıyor, tüm sorunları adil ve eşit bir yöntemle çözmeye çalışıyoruz” dedi.
SGK Hastanesinin bulunduğu bölgede Vakıflara ait 12 dönümlük alanında mevcut sanayi alanına eklenmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Can, Kemal Paşa Sanayi Sitesi’nde 157 işyerinin inşa edileceği projenin tüm iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.
 
Mersin Milletvekili Baki Şimşek’de, “Bölgemizde maalesef yatırım yapmak için uygun arazi bulmakta zorlanılıyor. Kemalpaşa Sanayi Çarşısı’nın hayata geçmesinde sayın Kocamaz çok büyük mücadele verdi. Burada arsa sahiplerinin birçoğuyla tek tek görüştü ve ikna etti. Ardından aldı ve sanayi alanına çevirdi. Buralar uygun koşullarda esnaflara devredildi. İnanın buranın altyapısına harcanan para, belki arsa fiyatından daha fazladır. Bu noktada buranın hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Son olarak söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’da Tarsus Belediye Başkanı olduğu dönemde konuya ilişkin yaptığı çalışmaları anlattıktan sonra “Bir kentin çağdaş bir kent olabilmesi için sanayi sitelerinin belli yerlerde kümelenmesi gerekir. Şehir içlerinde apartman altlarında iş yapmak çevreye rahatsızlık vermektedir. Bu konu her zaman özellikle Belediye Başkanlarının başını ağırtan bir konu olmaktadır. Onun için bizler bu tip tesislerin artması adına dün olduğu gibi bugünde mücadele etmekteyiz” dedi.
 
Ardından dua okunup, kurban kesildi ve tesisin temeli atıldı.
 
 
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”