Tarsus'a Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurlu Başkanı H. Ruhi Koçak, kentin umutla beklediği projelerin hayata geçmesi adına girişimlerini sürdürüyor.

01 Haziran 2017 Perşembe, 12:42
Tarsus'a Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak
-

Başkan Koçak, Ekonomi Bakanlığı’nın ardından, kurulma çalışmaları devam eden Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusuyla ilgili olarak bu kez Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda görüşmelerde bulundu.

Bakanlıkta, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Soner Erkek, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve Sanayi Bölgeleri Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım ile birebir görüşen Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, proje hakkında bilgilendirmede bulundu.

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesiyle birlikte dört mevsim boyunca ürün alınabilen Tarsus’ta üretilen sebze ve meyvelerin işlenebilmesi için tesisler açılacağını ifade eden Başkan Koçak, projenin içeriği ile ilgili olarak bilgi verdi.

Başkan H. Ruhi Koçak, “Planlanan proje kapsamında kurulması planlanan sanayi tesisleri arasında Salamura Zeytin ve Zeytin Yağı Üretimi, Meyve İşleme ve Depolama Tesisi, Gıda Ambalaj Ürünleri İmalatı, Yem Üretimi, Un Üretimi, Kuruyemiş, Helva, Lokum Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Yaş Sebze ve Meyve Paketleme, Hazır Gıda ve Konserve Üretimi, Bitkisel Sıvı yağ ve Katı yağ Üretimi, Toplu Yemek ve Catering Hizmetleri, Konsantre Gıda Maddeleri ve Püre Üretimi, Bakliyat, Hububat eleme işleme ve Paketleme Tesisleri, Konserve ve Turşu Üretimi yer almaktadır.


Planlanan projenin gerçekleştirilmesi durumunda zengin toprağa sahip bölgemizde üretilen bitkisel ve hayvansal ürünler işlenerek ülke ekonomisine katkıda bulunulacaktır” şeklinde konuştu.

Olumlu geçen görüşmeler sırasında Başkan Koçak; Daire Başkanı Soner Erkek, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve Sanayi Bölgeleri Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım’la görüş alış-verişinde bulunup, proje konusunda destek istedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi