Tarsuslular Kültür Parkı Ve Yarenlik Alanı’nı Sevdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarım ve yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan Tarsus Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı, hafta sonu dolup taştı.

20 Mart 2017 Pazartesi, 17:28
Tarsuslular Kültür Parkı Ve Yarenlik Alanı’nı Sevdi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarım ve yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan Tarsus Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı, hafta sonu dolup taştı. Genciyle yaşlısıyla parka akın eden Tarsuslular yenilerek hizmete açılan Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı’nın tadını çıkardı.

Tarsusluların zaman geçirebileceği, sosyal alanların yeniden inşa edildiği Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. Tamamen yenilenerek yediden yetmişe tüm Mersinlilere hizmet verecek olan Tarsus Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı daha ilk günden Mersinlilerin ilgi odağı haline geldi.

“Çocuğumu buraya artık güvenerek getirebilirim”

Vatandaşlar Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı’nın eskiye oranla çok daha refah ve güvenli hale gelmesinden duydukları memnuniyete dile getirdi.

Yapılan yenileme ve tasarım çalışmaları sayesinde parkın daha yaşanabilir bir ortam haline geldiğini dile getiren Yahya Gülal, “Kültür Parkı eskiden kapalı bir alanken şimdi daha hoş bir hal almış. Yapanlardan Allah razı olsun, çok teşekkür ederiz. Çocuğumu buraya artık güvenerek getirebilirim. Girişteki güvenlikleri de gördüm. Eskiden ortam pek gezilecek bir halde değildi hayvanat bahçesi yüzünden koku vardı. Şimdi daha da güzel olmuş ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’na çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dürdane Bilmez, parkın yeni halini sevdiğini ve torunlarını güvenerek buraya getirdiğini belirterek, “Tarsus’umuza yakışır ve çok güzel olmuş. Ben buralarda büyüdüm çocukluğumda da buralara gelirdim yakın mahallede oturuyorduk. Eski halini biliyorum yani. Şimdi çok bakımlı ve eskiden buralardan geçmeye korkardık” dedi.

Hakkı Aksoy çocuğunu alıp güvenle getirebileceği bir ortama kavuşmanın memnuniyetini dile getirirken, “Tek kelimeyle harika olmuş. Eskiden hayvan bahçesi vardı kokudan giremiyorduk. Dökülmüş bir haldeydi. Şimdi ailecek gelebileceğimiz güzel bir ortam olmuş ellerine sağlık” diye ifade etti.

Pınar Kır ise oturma yerlerinin daha temiz ve düzenli oluşunu sevdiğini sözlerine eklerken, “Harika ve öncekinden çok daha güzel. Hayvanat bahçesinin kaldırılması burayı daha temiz bir hale getirmiş” şeklinde konuştu.

Yenileme Çalışmaları ile Park Bambaşka Bir Görünüm Kazandı

Faaliyete giren Kültür Parkı’nda ışıklı küre, fıskiyeli süs havuzları, sergi üniteleri, kafeterya ve restoran, çocuk oyun alanı, hobi ve fitness alanlarının yanı sıra yürüyüş yolları, gençlik merkezi, modern kent mobilyaları, cami, şadırvan gibi yerler bulunuyor. Sosyal donatılarıyla Tarsus’a dört dörtlük eserler kazandırılırken Tarsus Kültür Parkı 33 farklı türde bin 3 yüz 53 adet ağaç, 25 farklı türde 13 bin 761 adet çalı çiçeği, 6 farklı türde 11 bin 248 adet mevsimlik çiçek ve 17 bin 500 m2 rulo çim ile süslendi.

10 Bine Yakın Çiçekle Süslendi

Bambaşka bir görünüm kazanan parkın zemininde, yapılan yenileme çalışmaları kapsamında, doğal kaya plakları ve çakıl taşlarıyla görseller oluşturuldu. Asfalt zemini desen ve boyalarla güzelleştirilirken, ahşap oturma grupları, çiçeklikleri, havuzları, su ve ışık görselleri ile enerji dolu bir ortak yaşam alanı kuruldu. 29 adet turunç ağacı, 8 bin 400 adet mevsimlik çiçek, bin adet çalı çiçeği ve 44 m2 rulo çim sayesinde hem çocuklar hem de büyükler için zaman geçirebilecekleri mekanlar tasarlandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”