Tarsus'ta "Excimer Lazer" için Milyon Euro'luk Yatırım!

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren ve birçok komşu şehirden vatandaşlarında tedavi için geldiği Tarsus Maya Göz Merkezi ekibi ile Tarsus Gazeteciler Cemiyeti kahvaltıda buluştu.

23 Mart 2017 Perşembe, 09:21
G: 23.03.2017 - 09:40
Tarsus'ta "Excimer Lazer" için Milyon Euro'luk Yatırım!
-

Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim ve Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri Gazeteciler ile Tarsus Maya Göz Merkezi Yönetici ve Doktorlarının buluştuğu kahvaltıda Tarsus ve Mersin'e dair konular üzerine sohbet edilirken. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Göz Taraması ve Lazer tedavide kullanılan değeri 1 Milyon Euro civarında olan "Excimer Lazer" cihazı hakkında detayların da konuşulduğu toplantıda hastanenin verdiği hizmetlerden bahsedildi.
 
            Mersin genelinde yapılan muayenelerin hiç koşulda maddi kazanım üzerine olmadığını belirten Mehmet Yunus Seven "Amacımız halkın sağlığına dair çözüm üretmektir. Mobil sağlık ekibine gelen hastalar daha sonra, bize değil Devlet Hastanesine gönderiliyorlar.Bizimle ilgili bir maddi kazanım yok ,bizim işimiz gönüllülük esasıdır"dedi.

            "Excimer lazer uygulamaları ile uzağı ya da yakını net görememe şikayetlerinden kurtulmak ve gözlüklerle vedalaşarak yepyeni bir görünüme kavuşmak mümkün olduğunun altını çizen Tarsus Maya Göz Merkezi Doktorlarından Mehme Yunus Seven , Amacımız Tarsuslulara en uygun imkanları yaratarak Göz sağlığına çözüm bulmaktır,dedi.


Maya Göz Merkezi

Bkz: Excimer Lazer Nedir? 
Bkz: Schwind Amaris 500 E HZ Excimer Laser Cihazı ve Özellikeri
 
            Seven’’ Lazer ile uygulanan bu yöntemde kornea yeniden şekillendirilerek görme kusurları giderilir. Dolayısıyla hastaların göz yapısının ve görme kusurlarının biçim ve derecesinin detaylı muayene ve tetkiklerle incelenmesi gerekir. Her birimizin gözü DNA'mız ve parmak izimiz kadar özeldir, tedavisi de kişiye özel olmalıdır. Halk arasında bütün tedavi metotları excimer lazer ya da daha yaygın olarak lazerle göz çizdirme adıyla anılıyor. Oysaki excimer lazer tedavide kullanılan cihazın adıdır. Tedavi İLASIK, Intralase LASIK, LASEK, PRK gibi farklı metotlarda uygulanır. Uygulanacak metodu muayene ve tetkik sonuçlarına göre uzman hekim belirler."diye konuştu.
 
            Excimer lazer tedavisi ile gözün kırma kusurlarının tedavi edilerek görme şikayetlerinin giderildiğini ifade eden Operatör Doktor Harun Yılmaz ise ‘‘ Bu yöntemin aynı zamanda net görebilmek ve günlük hayatın ihtiyaçlarını yerine getirmek için gözlük kullanma zorunluluğu duyan hastalara özgürlük sunduğunu belirten Harun Yılmaz , şu açıklamalarda bulundu: "Gözlük kullanımından kaynaklı estetik kaygılara çözüm oluyor. Tedavi her bir göz için yaklaşık 5 dakika sürüyor. Uygulama sırasında herhangi bir ağrı hissedilmediği gibi tedavi sonrasında gözlere bandaj takılmasına da gerek olmuyor. Hastaların büyük bir çoğunluğu tedavinin ertesi günü iş ve günlük yaşamlarına dönebiliyor.
 
            Lazer tedavisinden yararlanabilmek için hastaların 18 yaşın üzerinde olması, astigmat, hipermetrop ya da miyop şikayetlerinde en az bir yıldır ilerleme bulunmaması gerekmekte. Keratokonus, glokom gibi göz hastalıkları, diyabet ve romatizma gibi sistemik rahatsızlıkları olanlara, hamilelere ve emzirme döneminde olan yeni annelere bu tedavi uygulanmaz. Her göz yapısı lazer tedavisi için uygun da olmayabilir. İleri derecede yüksek göz numaralarında ise göz kusurunun giderilmesinde fakik göz içi lens veya lensektomi ameliyatları uygulanabilmektedir."
  
 
TARSUS'TA İLK KEZ KORNEA NAKLİ YAPILACAK

            Gözün kornea (şeffaf) tabakasını etkileyen hastalıkların tedavisinde başvurulan etkin bir yöntem olan kornea naklinin yakın zamanda Maya Göz tarafından yapılabileceğini kaydeden harun Yılmaz  ‘‘ Bölgede önemli bir sağlık merkezi haline geldiklerini ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
            Operatör Doktor Harun Yılmaz  "Bölge halkına sağlık hizmetimiz her geçen gün artarak devam ediyor. Bu çalışmalarımıza bir örnek olarak, merkezimiz hekimlerince kornea nakli gerçekleştirmek için ön çalışma yapıyoruz. Amacımız burada imkanları yaratarak vatandaşlarımıza sağlık dağıtmaktır.’dedi 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti