Tarsus'ta İncir Şöleni Coşkuyla Kutlandı

Tarsus Belediyesi ile Göçük Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen 2. İncir Şöleni coşkuyla kutlandı.

14 Ağustos 2017 Pazartesi, 11:57
Tarsus'ta İncir Şöleni Coşkuyla Kutlandı
-

Göçük Mahallesi’nde gerçekleşen programa Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Cumhur Ali Taşkın, Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak, Kültür eski Bakanı İstemihan Talay ve Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapana Göçük Mahalle Muhtarı Murat Ramazan Benli, amaçlarının Tarsus incirini tanıtmak olduğunu söyledi.

Benli, “Bölgemizdeki en önemli tarım ürünlerinden birisi olan incirin ve dolayısıyla yöremizin amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerin huzurunda özellikle teşekkür etmek istiyorum. Birisi var ki, geçen yıl bu festivalin ilkini düzenlediğimizde bizlere verdiği desteği sözüyle heyecanımız katlandı, ufkumuzu genişleterek bu şölene yeni bir hava kattı. Tüm Tarsus’u olduğu gibi köyümüzü de canlandırdı. Her organizasyonda olduğu gibi bu şölene de imzasını atan, cana can katan Tarsus Belediye Başkanım, can başkanım ve yine her zaman yanımızda olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum.  İnşallah bu festival ilerleyen yıllarda uluslararası bir boyut kazanır” dedi.
 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı konuşmada geleceğin teminatı olan çocuklara daha iyi bir Tarsus bırakmak için çalıştıklarını, Tarsus’a ait ürünlerin tanıtılmasına katkı sağladıklarını söyledi.
 

Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar, 22 tane hizmetimizi açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda Tarsus Belediyesi olarak 6 tane Cami inşaatımız devam ediyor. 2 tane taziye inşaatımız devam ediyor. 5 adet yaşam boyu spor inşaatımız devam ediyor. Tarihi Ticaret Merkezi inşaatımız devam ediyor. Berdan projemiz devam ediyor. Kapalı yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor. Bunun yanında Tarsus Belediyesi olarak ‘şehitlerimiz namusumuzdur, gazilerimiz onurumuzdur’ düşüncesiyle yola çıkarak şehitlerimize vefa borcumuzu ödeyemeyiz ama ödemek için 68 tane Şehit ailemize ücretsiz konut verdik. Gazilerimize onar bin TL. nakit yardımda bulunduk. Tarsus Belediyesi kendi elektriğini üretecek ve 3 GES ihalemizi gerçekleştirdik, bu yılın sonunda Tarsus Belediyesi elektriğe para vermeyecek. Cenab-ı Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle elektrikten para kazanacağız. Bunun yanında 89 tane kapanan köy okulumuz var. 21 tanesinin tahsis hakkını aldık. İbrişim Mahallemizde bir tanesini örnek olarak yaptık. Kapanan 21 köy okulumuzla ilgili keşif aşamasındayız. Şehrimizin içinde 45 mahallemiz var. Biz yerel yönetim olarak hizmetlerimizi yapmadan önce başta muhtarlar derneğimiz ve muhtarlarımızla birlikte o mahalleye vatandaşlarımızın isteği neyse onu gerçekleştiriyoruz. Şu anda 2 mega projemiz var. Biri mevcut gösteri merkezinin olduğu yeri yaklaşık 150 milyon TL ile inşaatı başlatacağız. Tarsusumuz otele kavuşacak. Ayrıca 15 bin kişilik bir gösteri merkezinin inşaatını temelini de  inşallah bu yılın içerisinde atacağız.

Kapanan 5 tane belde belediyemiz var. Bu kapanan 5 belediyemizin ihalesini gerçekleştirdik, önümüzdeki aydan itibaren inşaat başlayacak.

Tarsus’ta 11 mahallede kentsel dönüşüm uygulamasına başlıyoruz. İlerleyen günlerde ilerleyen yıllarda bu 11 mahallemizdeki gecekondu olan evler yıkılarak yerine çevreci daha güzel görünümlü yeşil alanlarıyla yüksek katlı binalarıyla vatandaşlarımız daha nezih evlere kavuşacak” dedi.
 

Vatandaşın duasına talip olduklarını kaydeden Başkan Can, “Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle önümüzdeki yılın sonunda 129 köyümüzün köy meydanlarında döşenmeyen parke kalmayacak. Biz diyoruz ki köylerimiz şehirleşecek şehirlerimiz güzelleşecek, bizim bir sloganımız var biz büyük bir aileyiz. Bizim görevimiz sadece yol yapmak park yapmak değil. Köylerimiz ve şehrimizde huzurlu ve rahat  bir ortamda yaşamak aynı zamanda  huzurlu ve rahat bir ortamda çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

Başkan Can konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Cenabı Allah bu millete bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Cenab-ı Allah ülkemizde birliğimizi beraberliğimizi bozdurmasın. Cenab-ı Allah ülkemizde bayrağımızı indirtmesin, ezanlarımızı susturmasın.
 

Eğer bizim olduğumuz yerde bayrağımız iner, Ezanlarımız susarsa yaşamak bize haram olsun. Eğer bizim olduğumuz yerde Ülkemiz bölünürse anamızdan emdiğimiz süt haram olsun. Dağlar taşlar şahit olsun, şehitlerimiz emin olsun , bizler olduğumuz müddetçe bizler tek ses tek yürek tek yumruk olduğumuz müddetçe bu ülkede kalkışma olmaz, bu ülkede bayrağımız inmez, bu ülkede ezanımız susmaz. Dünyanın bütün ülkeleri de gelse bizi Allah’ın izniyle kimse yıkamaz. Bizim köylerimizin hepsi vatanını sever, milletini sever, dinini sever kitabını sever, Allah’ını sever. Bizim köylerimizde bizim dağlarımızda hain çıkmaz. Çıksa çıksa vatansever çıkar, çıksa çıksa bayrağını seven çıkar, çıksa çıksa Allah’ını kitabını dinini seven sizler gibi köylülerimiz çıkar. Hepinizle gurur duyuyorum. Hepinizle onur ve gurur duyduğum gibi hepinize Tarsuslu olarak doğduğum şehirde büyüdüğüm şehirde yaşadığım şehirde Cenab-ı Allah bana siz değerli hemşerilerime hizmet etme imkanı verdiği için ne kadar şükretsem az. Gündüz yorulmadan gece uyumadan Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle Tarsus’ta ayrım yapmadan dili dini ırkı milleti memleketi partisi ne olursa olsun Allah rızası için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.”
 

Daha sonra Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Cumhur Ali Taşkın, Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak, Baki Şimşek, Kültür eski Bakanı İstemihan Talay ve Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, günün anlam ve önemine değinen konuşmalar yaptı.
 

Yaklaşık 10 bin kişinin doldurduğu programda konser bölümünde ilk olarak Tarsus Türk Halk Müziği Derneği sahne aldı. Ardından TRT Sanatçılarından Nilgün Kızılcı ve Sıtkı Akın konser verdi. Gül Ahmet Yiğit ise sazıyla sözüyle izleyenleri eğlendirirken, son olarak sahne alan Ankaralı Ayşe sevenlerini coşturdu.
 

Programda ayrıca, En iyi İncir Yetiştiriciliğinde birinci olan Yunus Aydın, ikinci olan Aydın Çalışkan ve üçüncü olan Durmuş Göçer’e protokol üyeleri ödüllerini verdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi