“Tarsus’ta İtfaiye Erleri Vuruldu” Haberi Asparagas Çıktı

Bazı basın yayın organlarında “Tarsus’ta 4 itfaiyeci göstericler tarafından vuruldu” haberi asparagas çıktı. İşte o haberin detayları.

24 Aralık 2015 Perşembe, 12:09
“Tarsus’ta İtfaiye Erleri Vuruldu” Haberi Asparagas Çıktı
-

Mersin’in Tarsus İlçesinde Şahin Mahallesinde bulunan Emine Boro Orta Okulunun bahçesinde bulunan Anaokuluna PKK yandaşları tarafından Molotof atılarak yakılmak istendi.

 

Okulda çıkan yangına hemen polis ekipleri ve itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladılar.

 

Çıkan yangın  Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği ekipleri yaptıkları müdahale ile kısa sürede söndürürken yangına müdahale esnasında,  atılan Molotof ile etrafa yayılan alevlerin itfaiye ekiplerinin söndürmesini engellemek isteyen göstericiler okula doğru harekete geçince itfaiyecilerin güvenliğini sağlayan Çevik Kuvvet Ekipleri göstericilere yönelik biber gazı sıktı.

 

Biber gazının sıkıldığı havalı tabancadan fırlayan boş kapsül yangına müdahale eden bir itfaiyesinin kalçasına oradan da yangına birlikte müdahale ettiği ekip arkadaşının kafasına çarparak yere düştü. Biber gazı kapsülünün şiddetli bir şekilde kalçasına çarpmasıyla kalçasında ağrı ve sıcaklık hisseden itfaiyeci sıkılan silahların sesinden de etkilenerek vurulduğunu sandı.

 

Olay yerinde oluşan paniğin ardından vurulduğu sanılan ve başına biber gazının kapsülü isabet eden 2 itfaiyeci ekip arkadaşları tarafından Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste yapılan muayenede vurulduğu sanılan itfaiyesinin kalçasında ne kan izine nede herhangi bir giriş çıkış izine rastlanılmayınca röntgen çekildi, röntgende de herhangi bir yaralanmaya rastlamayınca olayın aslı ortaya çıktı. Başına kapsül isabet etmesi sonucu kafasında sıyrık oluşan itfaiyeci de ayakta yapılan müdahale ile taburcu edildi.

 

Olayı duyarak Hastaneye gelen İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan’da gazetecilere olayın bir yanlış anlamadan ibaret olduğunu ifade ederek, arkadaşlarımızın göstericilere müdahale esnasında sıktığı biber gazının fırlayan kapsülü itfaiyeci arkadaşımızın kalçasına sert bir şekilde çarpması nedeniyle vurulduğunu sandığını belirtti.

 

Molotoflu saldırı sonucu Okulun tabelasında ve duvarında is izi meydana gelirken okulun bazı camları da kırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti