Tarsus’ta Turkuaz Kapalı Semt Pazarı Açıldı

Tarsus Belediyesi tarafından Şehitishak Mahallesi’nde bulunan Turkuaz Semt Pazarı törenle hizmete açıldı.

05 Mayıs 2016 Perşembe, 16:58
Tarsus’ta Turkuaz Kapalı Semt Pazarı Açıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Açılışa Haydar Aliyev Parkında Azerbaycan’dan gelen  Hatai Valisi Razim Memmedov, Milletvekili Hüseyn Bala Mirelemov, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hatai Belediye Başkanı Aliyer Aliyev, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Başsavcı Mustafa Çelenk, Emniyet Müdürü Salim Çakan, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşların temsilcilerinin yanısıra çok sayıda davetli katıldı.
 
 
Açılış konuşmasını yapan Şehitishak Mahalle Muhtarı Ogün Karabekmez, mahallelerine yapılan hizmetler için teşekkür etti.
 
 
Mahallelerinin Pazar ihtiyacını karşılanmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Muhtar Karabekmez, güzel hizmetlerin devamını diledi.
 
Tarsus Pazarcılar Derneği Başkanı Metin Altun ise, kendilerini modern tesise kavuşturan Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.
 
Yapılacak olan hizmetleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile yaptıkları fikir alış veriş ve kamuoyu yoklamaları sonuçlarına göre planlandıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, pazarın bölgeye hayırlı olmasını diledi.
 
Başkan Can, “Katılımcı belediyecilik anlayışımız doğrultusunda vatandaşlarımızdan gelen istekleri değerlendirerek Turkuaz çarşısını Pazar yerine dönüştürdük.
 
Şu anda açılışını yapacağımız yerin daha önce çarşı olarak faaliyet gösterdiğini sizlerde biliyorsunuz. Vatandaşlarımız burasını Pazar yeri olarak dizayn etmemizi bizlerden rica ettiler. Bizlerde ekibimizle birlikte projeyi çizip Pazar yeri olarak bu hale getirdik. Pazarcı arkadaşlarımız için, vatandaşlarımız için huzurlu şekilde alışverişlerini yapacakları bir ortam oldu. Hem esnaflar için hem de vatandaşlarımız için hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu Pazar daha önce Yeşilyurt mahallemizde kuruluyordu. Yeşilyurt mahalle sakinlerimiz buraya gelmekte zorlanıyorlar. Onlara da buradan şu müjdeyi vermek istiyorum.  Bahar kolejinin arkasında bulunan 2900 m2 alana tekabül eden yeri kamulaştırmak için uğraşıyoruz. İnşallah burayı biran önce kamulaştırırsak buraya hem spor kompleksi hem de pazaryeri yapacağımızı buradan belirtmek istiyorum.
 
 
Şehitishak mahallemizde bu pazaryerinin haricinde Çelebi spor salonu var. İnşallah yakın bir tarihte spor salonu ve meslek edindirme binalarını birleştirerek bu mahallemize hizmet edecek yaşam boyu spor merkezi bu yılın sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun da müjdesini Şehitishak Mahallesi sakinlerine vermek istiyorum. Mahallerimizde hizmet ve projelerimizi o mahallenin muhtarı ve sakinleriyle görüşerek yapmak istiyoruz. Bugüne kadar böyle yaptık bundan böyle de bu şekilde yapmaya devam edeceğiz. Allah birlikteliğimizi daim etsin. Allah art niyetli olan insanlara Cenab-ı Allah fırsat vermesin. Bizler yeter ki yeter ki bil olalım. Dün nasıl birlikte yaşadıysak bugün de ve gelecekte de inşallah birlikte huzur içinde yaşayacağız. Birbirimize kenetlenmeye devam edeceğiz. Belediyecilik bir ekip işidir. Bu hizmetlerin ortaya çıkarılmasında emeği geçen tüm belediye çalışanlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Tarsus’un birçok ilden daha ileri bir nokta olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un her geçen gün geliştiğini belirtti.
Başkan Kocamaz, “Bu güzel günde ve hayırlı açılışta sizlerle beraber olmaktan çok memnunum. Her zaman söylüyorum, Tarsus hizmetin en güzeline layık. Çünkü 20 yıldır 5’nci dönemdir bizimle beraber bu yolları katediyor, arkamızda duruyor ve bizleri destekliyorsunuz. Tam 22 yıl önce 1994’te bu yolları sizlerle beraber arşınladık. Allah’a çok şükür sizleri mahcup etmedik. Sizlerin verdiği destekler karşısında da Tarsus’u karış karış işledik. Tarsus’ta bırakın ayağımızı serçe parmağımızın değmediği yer kalmadı. Gerçekten Türkiye’de belediyecilik adına bir model ortaya koyduk. Bugün geldiğimiz noktada Tarsus, belki adı ilçe ama Türkiye’deki bir çok ilden çok daha ileri noktalara geldi. Tarsus’a birlikte hizmet verdiğimiz Şevket Can beyle hizmet kervanı devam ediyor. 
 
Ben huzurlarınızda Şevket Can kardeşimize de teşekkür ediyorum. Kendisi yoğun bir gayret ve heyecan içerisinde. Zaten belediyecilik heyecan gerektirir. Heyecanınızı kaybettiğiniz anda bu işi bırakmanız gerekir. Bırakmazsanız kentinize zarar vermiş olursunuz. Bizler de Mersin’i bir uçtan bir uca katediyoruz. İlk bir yılımız yapılanmayla geçti. Ama ikinci yıldan itibaren büyükşehir belediyesi hizmet atağına geçti. Tarsus’un bütün ana caddelerini asfaltladı. Yeni yollar açıyor. Şu  anda Kültür Park ve Yarenlik alanıyla ilgili ihaleler tamamlandı. İnşallah Cumartesi günü bir törenle onların çalışmalarını da başlatıyoruz. Tarsus diğer ilçelerimizden ileri nokta da olsa yine de yapacağımız bir çok hizmet var. Turkuaz çarşısı yani burası için iyi niyetlerle bazı çalışmalar yapılmıştı. Ama bir türlü beklenen verimi veremedi. Tarsus belediyesi tarafından Pazar yeri olarak yeniden dizayn edildi. İnşallah burası dolu dolu kullanılır. Sadece haftada birgün değil, değişik zamanlarda değişik etkinlikler içinde kullanılır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Müftü Hayri Erenay’ın yaptığı dua ile Tarsus Belediyesi Turkuaz Semt Pazarı törenle açıldı. Tarsus Pazarcılar Derneği Başkanı Metin Altun ve Şehitishak Mahalle Muhtarı Ogün Karabekmez, Başkan Can ve Başkan Kocamaz’a hizmetlerinden çiçek verdiler.
Daha sonra semt pazarını dolaşan protokol üyelerine pazarcı esnafı teşekkür ederek, çiçek ve meyve ikramında bulundu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”