Tarsus'ta Yaz Spor Okulu sona erdi

Tarsus Belediyesi ve Tarsus İdman Yurdu Spor kulübü tarafından düzenlenen ‘Yaz Spor Okulu’nun sona ermesinden dolayı sporculara sertifika dağıtıldı.

31 Ağustos 2015 Pazartesi, 09:03
Tarsus'ta Yaz Spor Okulu sona erdi
-

Tarsus Belediyesi ve Tarsus İdman Yurdu Spor kulübü tarafından düzenlenen ‘Yaz Spor Okulu’nun sona ermesinden dolayı sporculara sertifika dağıtıldı.

 Faruk Sodan Tesisleri’nde düzenlenen törende protokol üyeleri minik sporculara futbol topu dağıttı.

Törende ilk sözü alan Tarsus Belediyespor ve Tarsus İdman Yurdu Yaz Spor Koordinatörlerinden Dursun Uyan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yaz Spor okulunda gençlerin spor dışında dostluğu ve arkadaşlık bilinci kazandıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, spor merkezlerinin sayılarını artırmak için çalıştıklarını belirtti.

Gençlere sağlıklı mekanlarda spor yapmaları için yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını altını çizen Başkan Can, “Bu yıl  Belediyespor ve Tarsus İdman Yurdu alt yapı sorumlusu antrenörlerinin eğitim verdiği Yaz Spor Okulunda yüzlerce minik sporcu dostluk ve arkadaşlık bilincini kazandı.

Geleceğin sporcular  burada sadece spor bilgisi almadılar,  aynı zamanda arkadaşlık, büyüklere saygı ve küçüklere sevginin de bilinci aşılandı.

Yerel yönetim olarak gençlerimizin ve vatandaşlarımızın sağlıklı spor yapmaları için Spor Merkezlerinin sayılarını çoğaltmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Kentimizde bulunan amatör spor kulüplerimize çim sahada spor yapmaları için komple  tesisler inşaa edip, kulüplerimizin kullanımına tahsis ettik. Bu tür tesislerin sayısının arttırmak için çalışıyoruz.

Tarsus’ta yaşayan tüm Tarsuslular her şeyin en güzeline layıktır.  Amacımız her kesimden insanlarımızın spor yapabilecekleri tesisleri hayata geçirmektir.

Ayrıca siz velilere de teşekkür ediyorum.  Sevgili çocuklarımızı her gün buraya kadar getirdiniz. Sağlıklı birer futbolcu olma yönünde onlara bir fırsat verdiniz. Aziz Atatürk “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” diyor, küçük kardeşlerim de hem vücutlarını hem de kafalarını sağlam hale getirdiler. Ben hepsini tebrik ediyorum, başarılı birer sporcu olmalarını temenni ediyorum. Gençlerimizin eğitim almalarında gece gündüz çalışan Tarsus Belediye spor ve Tarsus İdman Yurdu spor kulübünün bütün yöneticilerine ve teknik kadroya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ise, gençlerin daha iyi yerlere gelmesi için bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu belirtti.

Kaymakam Atmaca, “Bugün burada 2 ay boyunca Tarsus Belediyesi ve TİY’nın katkılarıyla yaklaşık 400 gencimize sporun her alanında eğitim ve kurs verilmiştir. Biz gençlerimizi daha iyi yerlerde görmek istiyorsak, daha sağlıklı gençler görmek istiyorsak gençlerimize sporun önemini anlatmak ve onları spora yönlendirmek gerekiyor. 9 aylık eğitim öğretim döneminden sonra yaz tatilinde de boş durmayarak tatilini sporla değerlendiren bu gençlerimize gerçekten çok teşekkür ediyorum. 2 ay boyunca emek vererek çalışarak az önce gördüğümüz gibi insanoğlunun çalışarak başaramayacağı hiçbir şey yoktur. İnşallah bu gençlerimiz diğer gençlerimize de örnek olurlar. Bu gençler inşallah önümüzdeki dönemlerde ülkemizin sporla ilgili başarılarına imza atarlar diye düşünüyorum. Bu gençlerin yetişmesinde emeği geçen değerli antrenörlerimize, gençlerimizin yaz tatilini değerlendirmesinde katkısı bulunan değerli belediye başkanımıza ve belediye çalışanlarına, bu gençlerin spora yönlenmesinde en büyük fedakarlığı gösteren ve destek veren sporcu ailelerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Tarsus’umuz bundan sonra sporda çok daha güzel yerlere gelecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Spor Karate ve Jimnastik takımı sporcuları birer gösteri yaptılar.

Ardından sporculara sertifikaları dağıtılırken, protokol üyeleri minik sporculara futbol topu dağıttı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti