Toros Üniversitesi’nden Yaşlı Bakım Merkezleri İle Dev Protokol

Toros Üniversitesi ile Mersin’de faaliyet gösteren huzurevi ve yaşlı bakım merkezleri arasında işbirliği protokolü düzenlendi.

26 Eylül 2016 Pazartesi, 17:17
Toros Üniversitesi’nden Yaşlı Bakım Merkezleri İle Dev Protokol
-



Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde düzenlenen imza törenine Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Sevgi Bağı Huzurevi Sorumlu Müdürü Fatma Meral, Özel Funda Yaşlı Bakım Merkezi Sorumlusu Necmettin Emiroğlu, Özel Mersin Bahar Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi İşletmecisi Ümit Tekbaş, Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Müdürü Ertan Eren ile Özel Dr. Selahattin Palamut Yaşlı Yaşam Merkezi Sorumlu Müdürü Buğra Palamut’un yanı sıra sektör temsilcileri de katıldı.


560 SAATLİK EĞİTİM VERİLECEK

Son yıllarda gelişmiş ülkelerdeki yaşlanma olgusundaki artışla birlikte Hasta ve Yaşlı Bakım konusunda ciddi bir kalifiye eleman sıkıntısı baş gösterdi. İmzaladığı protokollerle sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik adımlar atan Toros Üniversitesi huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinde yetiştirilmek üzere sertifika programı düzenledi. Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi ‘nin(TORSEM) ile sektöre yön veren temsilcilerin işbirliğinde yürütülecek sertifika programında kursiyerlere toplam 560 saat sürecek uygulama ve teori eğitimleri verilecek.


ÜLKEMİZDEKİ BİREYLERİN REFAHINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

İmza töreni sonrası konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, üniversitelerin asli görevlerinden birisinin de lisans ve ön lisans eğitimi dışında sürekli eğitim merkezleri vasıtasıyla sektörlerin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştirmek olduğunu vurguladı. Rektör Özdemir, “Bugün burada güzel bir işbirliği yaptık, inşallah bu işbirliği hem kurumlarımıza hem Üniversitemize, toplumumuza büyük katkılar sağlar. Gerçekten ülkemizde ki bireylerin refahının artmasını istiyoruz. İyi hizmet verebilmek için nitelikli eleman gerekiyor. Bu nitelikli eleman dediklerimiz hem işin teorisini bilen, hem de pratiğini bilen kişilerdir. Bu açıdan bu örnek projede işbirlikleri için sektör temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bu sertifika programı inşallah meyvesini verip sektörlerin ihtiyaç duyduğu elemanların niteliğini arttırabilirsek çok başarılı bir işin altına imzamızı atmış olacağız” şeklinde konuştu.


BU SERTİFİKA PROGRAMI SEKTÖRE CİDDİ KATKILAR SUNACAK

Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Müdürü Ertan Eren ise yaptığı açıklamada sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların bu sertifika programı ile yetiştirilecek olmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Eren, “Hızlı yaşlanan bir ülkeyiz, bunun içinde yaşlıların gerek huzurevi hizmeti gerekse de evde bakım hizmeti için daha donanımlı daha yeterli düzeyde bir eğitimden geçmesi ülkemiz için çok önemlidir. Üniversitemizin, Sayın Rektörümüzün başlatmış olduğu bu projenin bizlere de çok katkısı olacak ve daha nitelikli elemanlarla daha nitelikli hizmet vermemizi sağlayacak, inşallah başarıya ulaşırız” İfadesini kullandı.



SEKTÖRE DONANIMLI BİREYLER KAZANDIRACAK

Sevgi Bağı Huzurevi Sorumlu Müdürü Fatma Meral işbirliği protokolünün çok önemsediklerini belirtti. Meral, “Üniversite ve sektör iş birliği için çok anlamlı bir protokoldü. Bu protokolle birlikte sektöre çok daha donanımlı bireyleri kazandıracağımıza inanıyorum.  Emeği geçen herkese sizlerin vasıtasıyla teşekkür etmek istiyorum” dedi.


ÇOK FAYDALI BİR EĞİTİM OLACAK

Özel Funda Yaşlı Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Necmettin Emiroğlu ise son yıllarda yaşlı bakımı konusunun git gide önem kazandığını belirtti. Emiroğlu,  “Bu protokolün hem Toros Üniversitesine hem bizim gibi kuruluşlara çok faydalı olacağına inanıyorum. Böylesi önemli bir konuda sektöre akademik katkılarını esirgemeyen Toros Üniversitesine çok teşekkür ediyorum” dedi.


SEKTÖRDE ÇIĞIR AÇACAK

Özel Mersin Bahar Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi İşletmecisi Ümit Tekbaş ise yaptığı konuşmasında işbirliği protokolünün sektörde çığır açacağına vurgu yaptı. Tekbaş, “Sayın Rektörümüzün önderliğinde bu protokolün ve bu projenin sosyal hizmet alanında bizler için farklı bir çığır açacağına inanıyorum. Biz de kurum olarak bu projenin içerisinde yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.


SEKTÖRÜMÜZE İÇİN HAYIRLI OLSUN
 

Toros Üniversitesi'nden Huzurevi ve Yaşlıbakım Merkezleri ile Dev Protokol


Özel Dr. Selahattin Palamut Yaşlı Yaşam Merkezi Sorumlu Müdürü Buğra Palamut ise sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacına bu sertifika programı ile kavuşacaklarına inandığı söyledi. Palamut, “Öncelikle Toros Üniversitesine bize böyle bir imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Nitelikli eleman dediğimiz elemanlar yetiştirme açısından hem Toros Üniversitesine hem de kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


İmza töreni sonrası birlikte kameralara poz veren yetkililer TORSEM’in yürüttüğü sertifika programı ile ilgili detaylı bilgilerin çok yakında Toros Üniversitesi’nin web sayfasında yayınlanacağını açıkladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı