Toroslar’da Karakucak Güreşleri̇

Toroslar Belediyesi’nin; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Karakucak Güreşleri’nde, 223 sporcu er meydanına çıktı.

21 Ağustos 2017 Pazartesi, 16:35
Toroslar’da  Karakucak Güreşleri̇
-

Soğucak Mahallesi Güreş Alanı’nda Minikler ve yıldızlar kategorilerinde, 26 ile 85+ kilolar arasında yapılan müsabakada;  Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen birbirinden başarılı sporcular, birincilik kürsüsüne çıkabilmek için kıyasıya mücadele etti.
Çok sayıda güreşseverin izlediği etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Belediye Meclis üyeleri, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı jandarma Yüzbaşı Mahmut Eryiğit, Türkiye Güreş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarları da katıldı.
Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından başlayan müsabaka öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Karakucak Güreşleri ile ata sporu güreşi genç nesillere sevdirmek ve Türk sporuna yetenekli sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.
 Katılımlarından dolayı tüm davetlilere ve sporculara teşekkür eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ağustos Ayı’nın Zaferler Ayı olduğuna dikkat çekerek, özel gün ve haftalarda düzenledikleri bu etkinlikler ile özellikle çocuklarda milli reflekslerin dik ve diri olması için gayret gösterdiklerine vurgu yaptı.
Başkan Tuna; “Soğucak Mahallemizdeki güreş alanımızda bu yıl Karakucak güreşlerimizin dördüncüsünü düzenliyoruz. Revize ederek yenilediğimiz bu güreş alanımızda amacımız özellikle çocuklarımıza ata sporu güreşi sevdirmek ve Türk sporuna yeni yetenekler yetiştirmektir. Minikler ve yıldızlar kategorilerinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde Türkiye’de ses getiren bir organizasyon haline geldi. Etkinliğimizin yapılmasında emeği geçen Türkiye Güreş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Sayın Metin Ercan Hocamıza ve hakemlerimize teşekkür ediyorum. Ağustos Ayı, 1071’de Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu Türk yurdu yaptığı günden beri Zaferler Ayı’dır. Tarihe baktığımızda 51 tane zafer kazanmışız. Kalabalıkları millet yapan değerlerimiz; dinimiz, dilimiz, bayrağımız, tarih şuurumuz, milli kültürümüz, maneviyatımız ve misak-i milli sınırlar içerisinde çizilmiş ve her noktası şehit kanıyla bezenmiş vatan toprağımız. Bu değerlerimiz, ortak paydalarımızdır. Bu etkinliklerimizle; bu ortak paydadan hem milli kültürümüzü hem de tarih şuurumuzu öne çıkartmaya gayret ediyoruz.30 Ağustos’u oluşturan kahramanlarımız başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hakkın rahmetine kavuşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Daha sonra söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise Toroslar Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği karakucak güreşleri ile  Türk Milleti’ndeki birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin sergilendiğini belirtti. Şimşek; “Türkiye’nin her yerinden gelen pehlivanlar burada er meydanında kıran kırana güreş yapıyorlar. Bu organizasyona destek veren Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya teşekkür ediyorum. Sizin için O’nun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Üç dönemdir Toroslar’ı Başkanımıza emanet ederek, bu güveninizi her zaman gösteriyorsunuz. Bundan sonra da göstereceğinizden hiç şüphemiz yok” dedi.
Konuşmaların ardından;  minikler ve yıldızlar kategorilerinde mücadele eden sporcuların yanı sıra sporda engelin olmadığını gösteren Türkiye Beyaz Ay Derneği Mersin Şubesi’nin özel sporcuları da er meydanına çıkarak, hünerlerini sergiledi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın madalyalarını takdim ettiği özel sporcuların gözlerindeki sevinç ve mutluluk ise görülmeye değerdi.
         Müsabakanın sonunda dereceye girenlere  Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri tarafından kupa, madalya ve para ödülü verildi. Türkiye Güreş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan da spora ve sporcuya sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya federasyon adına teşekkür ederek, bir plaket takdim etti.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti