Tour Of Mersin Heyecanı Başladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu “Tour Of Mersin’in startını Anamur’dan verdi.

20 Nisan 2017 Perşembe, 20:04
Tour Of Mersin Heyecanı Başladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
3. Tour Of Mersin’in açılış töreninde konuşma yapan Başkan Kocamaz, “Toplumların barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamaları için spor en önemli unsurlardandır” dedi.

Düzenlenen 3. Tour Of Mersin’e Türkiye’nin çeşitli illerinden 5 takımın yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Gürcistan, Ukrayna ve Bulgaristan olmak üzere toplam 7 ülkeden 11 takım kıyasıya mücadele etti.
Tour Of Mersin’i, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ercan Yılmaz, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı İrfan Çelik, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Açak, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu, Anamur İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Yeter Bal, MHP Anamur İlçe Başkanı İsmet Babahan, Tour Of Mersin’e yurtdışından ve Türkiye’den katılan sporcular ile ulusal ve yerel basın temsilcileri ve Mersinli vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 3. Tour Of Mersin Bisiklet Yarışları açılış töreni, yarışa katılan ülkeler ve sporcuların tanıtımı ile devam etti. Tüm takımların protokol üyeleri ile toplu fotoğraf çekilmelerinin ardından, Anamur Belediye Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. 

Halk Oyunları gösterisinden sonra Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe bir konuşma gerçekleştirdi. 

“Spor bir kültür kaynaşmasıdır”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 3. Tour Of Mersin’in açılış töreninde bir konuşma gerçekleştirerek, bisiklet turu etaplarının çok zor olduğuna ama zor etapların kaliteyi de bir o kadar artırdığına değinerek, “Bu turnuvanın Mersinimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum ve iyi bir turnuva olmasını temenni ediyorum. Çok zorlu bir parkur. Bisiklet turunun etabı ne kadar zor olursa kalitesi de o kadar yüksek demektir. Biz göreve geldiğimizden bu yana sporun barış, kardeşlik, kültür kaynaşması olduğunu biliyoruz ve bunun için de yoğun bir gayret içerisindeyiz. Elbette yerel yönetimler şehrin mahalli müşterek ihtiyaçlarını çözmek için varlar. Ama bundan daha önemlisi o bölgede yaşayan insanların, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşaması için altlık oluşturması. Toplumların barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamaları için spor en önemli unsurlardandır” dedi.

“Tour of Mersin, Mersin’in tanıtımında önemli bir obje olacak”

Göreve gelmeden önce söz verdikleri gibi Mersin’i bir spor kenti yapma yolunda ilerlediklerini ve çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin’i uluslararası bir tam maratona kavuşturduk. Yine söz verdiğimiz gibi bir uçtan bir uca Mersin’i kat edecek bisiklet turuyla ilgili çalışmalarımızı başlattık ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleştiriliyor. Valiliğimizin himayesinde, bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Bütün ekonomik yükünü de Mersin Büyükşehir Belediyemiz çekiyor ve devletimizin diğer kurumları da bu konuya destek veriyorlar. Mersinimizin tanıtımında çok önemli bir obje olacak bu yarışın güzel geçmesini temenni ediyorum. Bütün etaplar kazasız belasız geçsin” şeklinde konuştu. 

Anamur etabında dereceye girenler ödüllerini aldı

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Tour Of Mersin’in ilk etabı olan Anamur’da başladı, Gülnar Yanışlı’da sona erdi. Yarış sonunda dereceye giren sporcular ödüllerini aldı. 

Aydıncık’ta yapılan ödül törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kcamaz’ın yanı sıra, Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Gülnar İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan Çömez, Anamur Belediye Başkanı adına Sezai Şimşek, Bozyazı Belediye Başkanı’nın yerine Zabıta Amiri İsmail Oktan Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Açak, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu, ve sporcular katıldı.   

Yarışın ilk gününde birinciliği Belaruslu sporcu Stanislav Bazhkou göğüslerken, ikinciliği Kazakistanlı sporcu Matvey Nıkıtın, üçüncülüğü ise yine Belaruslu sporcu Yauhen Sobal göğüsledi. İlk üçe giren yarışmacılar ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın elinden aldı. 

Genel Klasman dalında birinci olan Belaruslu sporcu Stanislav Bazhkou ödülünü Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör’ün elinden aldı.

Dağ Klasmanı dalında birinci olan Belaruslu sporcu Stanislav Bazhkou ödülünü Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel’den alırken, Sprint Klasmanında yine birinci gelen Belaruslu sporcu Stanislav Bazhkou ödülünü Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kutlu’nun elinden aldı.

Anamur Kapısı’nda Kazakistanlı sporcu Matvey Nıkıtın birinci, yine Kazakistanlı sporcu Galym Akhmetov ikinci olurken, Belaruslu sporcu Stanislav Bazhkou üçüncülüğü elde etti. Dereceye girenlere ödülleri Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından verildi.

Bozyazı Kapısı’nda Ukraynalı sporcu Yehor Dementyev birinci, Bulgaristanlı sporcu Stanımır Cholakov ikinci olurken, Belaruslu sporcu Stanislav Bazhkou üçüncü olarak yarışı tamamladı. Bozyazı Kapısı’nda dereceye giren sporcular ödüllerini Bozyazı Belediye Başkanı’nın yerine Zabıta Amiri İsmail Oktan’ın elinden aldı.

Aydıncık Kapısı’nda ise birinciliği Belaruslu sporcu Eduard Vorganov elde ederken, ikinciliği Kazakistanlı sporcu Galym Akhmetov, üçüncülüğü yine Belaruslu sporcu Yauhen Sobal elde etti. Sporculara ödülleri Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan tarafından verildi.

Tour Of Mersin’in ikinci etabı, 21 Nisan 2017 Cuma günü saat 10.30’da Aydıncık’ta başlayarak, Mezitli Soli Pompeiopolis’te sona erecek.  
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı