Uluslararası Plaj Voleybolu Heyecanı Mersin’i Sardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu-Beach Volleyball Satellite Mersin heyecanı başladı.

28 Temmuz 2017 Cuma, 15:45
Uluslararası Plaj Voleybolu Heyecanı Mersin’i Sardı
-


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, turun ilk gününde Türkiye-Norveç maçını izledi.
Selçuk Şekerci ve Kemal Şah’ın mücadele ettiği karşılaşmada, Türkiye mağlup olarak turdan elendi.
Kıyasıya mücadele
Eleme turu karşılaşmaları ile 27 Temmuz’da başlayan maçlar, Fenerbahçe Meydanı ve Mersin Marina’da oynandı.
Erkeklerde Norveç-Avusturya, Almanya-İspanya, İsviçre-Slovakya, Rusya-Hollanda, Sırbistan-İsviçre, İsveç-İngiltere ve Türkiye-Norveç takımları kıyasıya mücadele etti. Kıyasıya geçen maçların sonunda Avusturya, Almanya, Slovakya, Rusya, Sırbistan, İsveç ve Norveç takımları ana tabloya yükseldi.
Kadınlarda ise İtalya-Sırbistan, Litvanya-Polonya, Slovakya-İsviçre ile Danimarka-Belçika takımları kıran kırana yarıştı. Mücadeleler sonunda İtalya, Polonya, İsviçre ve Belçika rakiplerini yenerek ana tabloya yükseldi.
Fenerbahçe Meydanı’nda kadınlar, Mersin Marina’da ise erkekler kıyasıya rekabet etti. Çekişmeli geçen maçlar sonrasında ilk günün heyecanı sona ererken, maçlar 30 Temmuz’a kadar devam edecek.
“Mersin’deki organizasyon çok önemli”
Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Yöneticisi Oğuz Değirmenci, “2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu’nu Mersin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriyoruz. Organizasyona 22 ülkeden 40 takım katılıyor. 96 sporcu başvuruda bulundu ve turnuva 27 Temmuz’da başladı. Müsabakanın birinci gününde 16 bayan, 16 erkek takımı tek eleme fikstürüne göre mücadele etti. İlk gün müsabakalarında ilk 8 bayan ve ilk 8 erkek takımı ana tabloya kaldı. Çok sıkı maçlar var. Ana tablo sonucunda kazanan oyunculara 15 bin Euro para ödülü dağıtılacak. Bunun yanı sıra dünya sıralamasına da puan alıyorlar. Dünya sıralamasına kişi başı yüz puan veriyor. Dünya sıralamasındaki bu puanlar olimpiyatlara yansıyacak” dedi.
Mersin’de yapılan organizasyonun tüm Avrupalı futbolcular ve milli takımlar için önemli olduğunu sözlerine ekleyen Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Yöneticisi Değirmenci, “Mersin’de 4 erkek, 2 bayan Türk takımı var. Geçen hafta yapılan Avrupa Şampiyonası turunda Burak ve Sefa ikilisi üçüncü oldu. İnşallah Mersin’de bu başarıyı yakalayacaklar. Mersin’i çok sevdiler. Sadece çok sıcak ve nemli olduğu için sıkıntı oluyor. Ama sporcularımız gayet memnun ve herkese teşekkür ediyorlar. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.  
Pazar gününü görmek istiyorlar
Sırbistan ile oynadıkları maçta galibiyeti alan ve bir üst tura geçme hakkı kazanan İtalya takımının oyuncusu Agata Zuccarelli, “İtalya’dan geldim. Bu yıl 6. turnuvam. Ben geçen yıl sakat olduğum için oynayamamıştım. Mersin’i çok sevdim. Türkiye’yi çok seviyorum.  Daha önce Antalya, Alanya ve Ankara’ya geldim. Çok güzel şehirleri var ve Türkiye çok güzel bir ülke. Burası çok sıcak ve plaj voleybolu oynamamızı zorlaştırıyor. Ama Mersin’i de, denizini de çok sevdim. Bugün kazandık ve bu sonuç bizim için çok önemliydi. Çünkü bu yeni takım arkadaşımla ilk turnuvamız. Ana tabloya kalmak bizim için çok önemliydi. Bu organizasyonda tabi ki pazar gününü görmeyi çok isterim ama cumartesi gününe gelebilmek, yarı finallere çıkabilmek bizim için büyük bir başarı olacak. Çünkü yeni bir takımız” şeklinde konuştu.






Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti