Uyuşturucu Baronunun 14 Milyar Dolar Mal Varlığına El Konulacak

Geçtiğimiz günlerde Amerika'ya iadesi yapılan uyuşturucu baronunun 14 milyar dolar mal varlığına el konulacağı belirtildi. İşte detaylar...

21 Ocak 2017 Cumartesi, 13:11
Uyuşturucu Baronunun 14 Milyar Dolar Mal Varlığına El Konulacak
-

ABD'de savcılar, geçtiğimiz günlerde Meksika tarafından ABD'ye iade edilen uyuşturucu baronu Joaquin 'El Chapo' Guzman'ın mal varlığına el koymaya hazırlanıyor. El Chapo'nun mal varlığının toplam 14 milyar doları bulduğu belirtildi.

2015 yılında hapisten kaçan Sinaloa karteli lideri, 2016'da tekrar yakalandıktan sonra ABD'ye iade edilmemek için mücadele etmişti. ABD hükümeti, El Chapo'yu 'dünyanın en tehlikeli, acımasız ve korkulan insanı' olarak tanımlamıştı.

ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığı, yasadışı ateşli silah kullanımı, kara para aklama ve sınırdan kaçak nakit geçirme gibi suçlardan 20 yılı aşkın bir süredir aranan El Chapo'nun mal varlığına el koyulması bekleniyor.


 
New York Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşma öncesi konuyla ilgili konuşan savcı Robert Capers, "El Chapo suç, vahşet, ölüm ve yıkımdan başka bir hayatı olmayan bir adam. Onun hikayesi iyi niyetli bir Robin Hood hikayesi veya Meksika hapisanesinden kaçan ünlü bir sanatçının hikayesi değil. Onun uluslararası uyuşturucu kaçakçılığında yükselişi, küçük bir kanserli hücrenin tüm vücuda acı çektirmesi gibi." ifadelerini kullandı.

Uzun süredir Meksika'nın en azılı uyuşturucu baronlarından biri olarak gösterilen El chapo'yu diğer çete liderlerinden ayıran, yakalanmamak konusunda gösterdiği başarı.

İlk kez 2001 yılında bir çamaşır sepetine saklanarak hapisten kaçan El Chapo, bundan tam 13 yıl sonra 2014 yılında yakalanabilmişti. Hapse girdikten 1 yıl sonra bu kez tünel kazarak firar eden El Chapo, 1 sene sonra yeniden yakalanmıştı.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ilk başta El Chapo'yu iade etmek istemese de daha sonra bu fikrini değiştirerek iade sürecini hızlandırmıştı.



haberturk

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti