Vali Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak’tan Yılın Babasına Babalar Günü Sürprizi

Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, 8 yaşında iken koruyucu aile olarak evlat edindiği kızı Kader’e böbreğini veren, bu örnek davranışla da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yılın babası olarak ödüllendirilen Mustafa Boyraz’ı ziyaret etti.

18 Haziran 2017 Pazar, 17:34
Vali Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak’tan Yılın Babasına Babalar Günü Sürprizi
-

Boyraz’ın 75. Yıl Mahallesindeki evinde gerçekleşen ziyarette, Lupus hastalığı nedeniyle böbrek yetmezliği çeken 13 yaşındaki kızı Kader’e böbreğini vererek sağlığına kavuşmasını sağlayan babayı, bu fedakar davranışından dolayı tebrik eden Vali Çakacak, bu fedakarlık örneğinin tüm insanlığa örnek teşkil edebilecek bir davranış olduğunun da altını çizdi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Koruyucu Aile’ uygulamasının son derece faydalı ve başarılı bir uygulama olduğunun üzerinde duran Vali Çakacak, bu sayede birçok çocuğumuzun, yeni bir aileye kavuşarak geleceğe daha büyük umutlarla bakabildiğini kaydetti.
 
‘Yılın Babası Ödülü’nü geçtiğimiz gün gerçekleştirilen "Koruyucu Aile İftar Buluşması"nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın elinden alan Mustafa Boyraz ise, ziyaretlerinden dolayı Vali Özdemir Çakacak’a teşekkürlerini sundu. Anne babalığın sadece kan bağıyla değil, can bağıyla da mümkün olduğunu ifade eden Baba Boyraz, daha nice Kader’lerin bu tür yardımlara ihtiyaç duyduğunu, bu nedenle de organ bağışı konusunda son derece duyarlı olunması gerektiğini söyledi. 
 
Anne Azize Boyraz ise, Kader hayatlarına girdikten sonra, eşinin kurtulamaz denilen bir trafik kazasından kurtulduğunu ve böbrek nakli için yapılan rutin tetkikler sırasında tesadüfen, safra kesesinde kanser teşhisinin konduğunu, konulan erken teşhis sayesinde de eşi Mehmet Boyraz’ın bir kez daha hayata tutunmasının adeta bir mucize olduğunu ifade etti.
 
Rahatsızlığı nedeniyle bu yaşına kadar örgün eğitim alamayan, ancak evde gördüğü eğitim süresince başarılarından dolayı takdir belgeleri bulunan Kader de, yeni yaşamı için büyük hayaller kurduğunu, geçtiğimiz hafta girdiği bursluluk sınavını kazanması halinde ise kazandığı bursu ve çok değer verdiği saçlarını, hasta çocuklara umut olması açısından LÖSEV’e bağışlamak istediğini söyledi.
 
Ziyaret, Vali Çakacak ve Hanımefendi’nin yılın babası Mehmet Boyraz, eşi Azize Boyraz, kızları Kader ve oğulları Deniz ile bir süre sohbet etmesinin ardından sona erdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti