VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK: “MERSİN ŞEHİR HASTANESİ EN KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK”

VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK: “MERSİN ŞEHİR HASTANESİ EN KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK”

18 Ocak 2017 Çarşamba, 10:03
VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK: “MERSİN ŞEHİR HASTANESİ EN KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK”
-

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Mersin Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi ve 2017 Eylem Planı Toplantısı Vali Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirildi.

 
Divan Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Çakacak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Rektörler, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, kamu kuruluşu niteliğinde olan meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

 
Toplantıda yaptığı konuşmaya Mersin’in, sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendiren ve ülkemizin gelişimine en fazla katkıyı sunan illerden biri olduğunu dile getirerek başlayan Vali Özdemir Çakacak, kentin bu özelliğini güçlendirecek önemli yatırımların hızla devam ettiğinin altını çizdi.

 
Vali Özdemir Çakacak: “Mersin Şehir Hastanesi En Kısa Sürede Hizmete Girecek”

 
Konuşmasının devamında, tüm Mersin dinamiklerinin bir an önce faaliyete geçmesini beklediği Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ihale sürecinin tamamlanarak yapım aşamasına gelmesinde Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın büyük katkısı olduğuna vurgu yapan Vali Çakacak; çalışmaların sürüdüğü Mersin-Antalya sahil yolu, Mersin-Adana karayolu, Silifke-Mut-Karaman yolu, Mersin-Adana demiryolu, Mersin Limanı ve Serbest Bölgesi ile Hükümetimiz tarafından ilimize kazandırılan devasa yatırımlarla ilgili önemli bilgiler vererek, Mersin Şehir Hastanesi’nin de en kısa sürede hizmete gireceğini belirtti.

 
Vali Özdemir Çakacak: “2017-2023 Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi ile 2017 Eylem Planı Kamu, Yerel Yönetim, Özel Sektör ve Sivil Toplum Olarak El Birliği İçerisinde Hazırlanmıştır”

 
Konuşmasını 2017-2023 Mersin Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi ile 2017 Eylem Planı’nın kentin tüm dinamiklerinin katılımıyla hazırlandığını ifade ederek sürdüren Vali Özdemir Çakacak, bu çalışmalarda ilimize yapılacak yatırımları arttıracak, girişimcilik kültürünü geliştirecek, Ar-Ge ve inovasyona dayalı katma değerli üretimi teşvik edecek bazı temel hedeflerin de belirlendiğini vurguladı.

 
Konuşmasının sonunda, tüm kesimlerin bu strateji ve eylem planında belirtilen hususlara hassasiyetle yaklaşmasının ve üzerlerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirmesinin önemine değinen Vali Özdemir Çakacak, bugüne kadar Mersin söz konusu olduğunda bir araya gelerek oluşturulan sinerji ve sergilenen birlikteliğin, bu strateji ve eylem planının hayata geçirilmesine yönelik çalışmalarda da ortaya konacağına yürekten inandığını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

 
Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ise yaptığı konuşmada Ajansın yürüttüğü ve hayata geçirdiği çalışmaların amacının Çukurova bölgesini her anlamda üretim ve cazibe merkezi haline getirmek olduğunu bildirerek, Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi ve 2017 Eylem Planı hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

 
Dr. Altunsu’nun konuşmasının ardından ÇKA Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan, Mersin Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi ve 2017 Eylem Planı ile ilgili teknik bir sunum yaptı.

 
Konuşmaların ve sunumun akabinde toplantı, soru cevap bölümüne geçilmesi ve kurum-kuruluş yetkilileri ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin Strateji ve Eylem Planı hakkında görüş ve önerilerinin masaya yatırılması ile devam etti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti