Yeşilçam Karakterleri Duvarlarda Hayat Buldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin çehresini değiştirmek ve sokakları sanatsal bir havaya sokmak amacıyla kentin duvarlarını Yeşilçam’a hayat vermiş ünlü sanatçıların portreleri ile renklendiriyor.

13 Temmuz 2017 Perşembe, 14:25
Yeşilçam Karakterleri Duvarlarda Hayat Buldu
-



Sanatı ve kültürü sokağa taşıyan bu çalışma ilk olarak Mersin Sinema Derneği’nin bulunduğu sokağın duvarlarında hayat buldu. Sokağın duvarlarını süsleyen Yeşilçam oyuncularının portreleri ise görenleri gülümsetiyor. 
Proje kapsamında Mersin Sinema Derneği’nin duvarlarına Rıfat Ilgaz’ın ünlü eseri Hababam Sınıfı’nın ‘Mahmut Hocası Münir Özkul, Hafize Anası, Adile Naşit, Badi Ekrem’i Şener Şen, Damat Ferit’i Tarık Akan ve İnek Şaban’ı Kemal Sunal’ın da aralarında bulunduğu Yeşilçam’ın ünlü simalarının portreleri çizildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından sürdürülen proje duvarlara hayat verdi.
Sanatsever belediye; ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi’
Yapılan çalışmayla ilgili konuşan Mersin Sinema Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Ötün, sosyal ve kültürel alanda çalışma yürüttükleri dernek binasında boş alanlarının var olduğunu ifade ederek, “Bu boş alanları ne yapabiliriz diye düşünürken Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda yardım istedik. Mersin Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanata değer veren bir belediye olduğu için bizim bu konudaki taleplerimizden fazlasını gerçekleştirdi” dedi. 
Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Ötün, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak yürütülen proje ile sokakların sanatsal çalışmalar ile daha iyi göründüğünü belirterek, Adile Naşit ve Münir Özkul gibi Yeşilçam’ın ünlü isimlerini de andıklarına dikkat çekti.
Başkan Kocamaz’a katkılarından dolayı teşekkür etti
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Sinema Derneği’nin güçlerini birleştirmesi sonucunda güzel bir sanat sokağı ortaya çıkacağını kaydeden Yönetim Kurulu Üyesi Ötün, “Ressam arkadaşlar özenerek çalıştılar. Mersin’in göbeğinde Kushimoto Sokağı’ndaki böyle bir binayı sanatseverlerin kullanımına sunmaya çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Mersin Sinema Derneği’ne, sokağımıza yaptığı katkılardan ve Mersin’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti