“ARABAN MI VAR DERDİN VAR”

17 Ocak 2016 Pazar 18:48
Yakup BONCUK

“ARABAN MI VAR DERDİN VAR”

Bazı insanlar zaman zaman dertlenir..

“Çocuğun mu var derdin var” diye..

Bizim bir bekar arkadaş ise bunun tam tersini söylemeye başladı.

“Araban mı var derdin var”

Bu hayıflanmasını ve sızlanmasını görünce merak ettim ve sordum.

-Hayrola neden böyle konuşuyorsun?

Başladı anlatmaya..

“Kardeşim aracın varsa dert bitmiyor ki.”

“Nasıl yani” dedim. O anlatmaya devam etti.

“Tamiri bir yana, lastiklerinin değişmesi bir yana, kaskosu bir yana, ezgoz muayenesi bir yana,  sürekli zamlanan akaryakıt gideri bir yana, birde zorunlu taşıt vergisi var. O da ayrı bir dert..”

O an anladım ki, bu arkadaş da diğer bazı araç sahipleri gibi 2016 yılı ile birlikte aşırı zamlanan Zorunlu araç sigortasından dolayı muzdaripti. Yani cebi yananlar listesinde o arkadaş da kendine yer bulmuştu. Hele birde aracınız lüks ise, modeli yüksekse cebinizin yangını daha da artıyor. O da 2016 yılına girerken çok zamlandı. Adeta çocuktan daha çok masraf gerektiriyor.

Öyle ya? 2016 yılına girdiğimiz  bugünlerde artık Zorunlu Trafik sigortası  masrafları çok çok arttı. Vatandaşların, araç sürücülerinin bu sızlanması karşısında yükselen sesler hükümet kanadında da yankı buldu.

Başbakan yardımcısı olan eski Maliye bakanlarından Mehmet Şimşek, sözkonusu Zorunlu Trafik Sigortası ve kasko gibi konularda bir açıklama yaparken henüz aracı olanların yüreklerine su serpecek müjdeyi vermedi.

Şimşek, Zorunlu Trafik sigortasına ilişkin soruya yönelik olarak bilgi vermiş. Bakanın açıklamalarını okudum.  Şimşek, geçmişte hasarı olan araç sahiplerinin trafik primlerinde yüksek bir artışın söz konusu olduğunu ifade etmişler. İkinci olarak bedeni hasarların tahmini konusunda belirsizlikler bulunduğuna işaret eden Şimşek, bunun da prim artışlarındaki diğer önemli bir faktör olduğunu söylemiş. Şimşek, "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu konu, bunlar yapısal bir çerçevede Hazine Müsteşarlığı tarafından çalışılır, biz de bu konulara bakarız. Dolayısıyla bu hususu çalışacağız" ifadelerini kullanmış.

Yani henüz  bu hususta kesin birşey yok.

Konu ulusal TV’lere de yansıdı. Zorunlu araç sigortası aşırı zamlandığı için şu an trafikte olan binlerce kişi araçlarına Trafik sigortası yaptırmadan seyrediyormuş.

Yani böyle bir durumda aracınız Trafik  denetimine takıldığı zaman hem ceza yiyorsunuz, hem de aracınız Trafikten men ediliyor.

Bir de uyarı var.. Trafik Sigortasını Yaptırmayanların Ehliyeti Gidecek! ... Yılbaşı itibari ile zorunlu trafik sigortası cezalarındaki en büyük ceza sanırım ehliyete el konulması olacak.  Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmayan araçlara poliçesi düzenlenene kadar el konulması ve para cezası kesilmesi yaptırımı bulunuyor. Hazine Müsteşarlığı’nın yakından takip ettiği süreç kapsamında yeni bir uygulama daha devreye giriyor. Emniyet ile yapılan işbirliği kapsamında sigortasız araç sahiplerine TRAMER’den gelen bilgiler doğrultusunda cep telefonlarına SMS gönderilecek. SMS ile uyarılan taşıt sahiplerine sigorta yaptırmamaları halinde cezai yaptırımla karşı karşıya kalacaklarına yönelik ikazda bulunulacak. Türkiye genelinde otomobillerin yüzde 90’lık bölümünde trafik sigortası yaptırıldığına dikkat çeken yetkililer, “Bu oran kamyon, kamyonet ve motosiklet dahil edildiğinde düşüyor. Özellikle taşrada bu kural ihmal ediliyor. Şimdi emniyet ile ortak çalışma yürütülüyor. Trafik sigortası yaptırmayan araçların plaka bilgileri emniyette yer alıyor. Kontrollerde bu araçları tespit etmek zor olmayacak. Araç sahiplerinin bunu göz önünde bulundurması gerekiyor.”diyerek  sürücüleri bilgilendiriyor.

Yani arkadaşımızın dediği gibi, “Araban mı var, derdin var”

Yakında ye birçok kişi bu yüzden ceza yiyecek, yada aracını satacak.

Yani yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal misali..

İşin içinden çık çıkabilirsen..

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti