Tarsus’un Köpek Çeteleri!

19 Ağustos 2015 Çarşamba 09:07
Duygu KIR ŞAN
 
Gecenin sabaha döndüğü vakitlerde dışarı çıkın. Ve şöyle bir gezin Tarsus’u. Gezintinizde karşınızda her an sokağa bırakılan sokak köpeklerini görebilirsiniz. O kadar arttı ki son aylarda sayısı, sabah saatlerinde daha net görebilirsiniz, Tarsus içinde dolaşan başıboş köpekleri.
Öyle sosyal medyada paylaşılan ufak tefek tatlı hayvancıklara benzemiyorlar. Birçoğu ortalamanın üzerinde koca koca köpeklerden bahsediyorum.
Sabah işe gitmek için evinden çıkan, özellikle bayanlar için kâbus bu köpek çeteleri. Beşerli, onarlı gruplar halinde şehrin her tarafında rastlamak mümkün.
Üçgen çarşı mevkiinde hemen hemen her gün görülebilen bu köpekler trafikte sürücüler içinde çok büyük bir tehlike söz konusu. 
Hadi serinledikleri yerleri ya da gün içerisinde neler yaptıklarını bir kenara bırakalım sokak köpeklerine esnaf halkı dışında ne su veren var ne de yiyecek. Bir kap su ile ya da arta kalan yemeklerimizi çöpe atmak yerine onların karnını doyursaydık olmaz mıydı? 
Belediye, kanun gereği topladığı köpekleri, kısırlaştırıp aldığı yere geri bırakıyor. Yasalar böyle diye, insanlar sokak köpeklerinin esiri haline mi gelecek? Benim bildiğim kanunlar insanların can ve mal güvenliği, şehrin sükûn ve huzuru için yapılır. İnsanlar sokağa çıktıklarında korkar ise bazılarıda bu köpeklerin hali ne olacak diye tedirgin oluyorsa, bu kanun bir işe yaramıyor demektir.
Tamam, seve seve kalsınlar mahallelerimizde. Fakat sorun her geçen gün büyüyecek. Yakında okullar açılacak ve binlerce küçük çocuk sabah erken saatlerde okula gitmek için yollarda olacak. Büyüklerin bile korktuğu bu köpek çetelerinden çocuklarımızın korkmamasını ve huzur içinde okula gidip gelmesini beklemek, çocuklarımıza haksızlık olur.
Bu duruma göre köpeklerden kurtulmak için tek çaremiz, onlardan şehrimizi terk etmeleri veya kimseyi ısırıp, saldırmamaları için ricada bulunmak komik olurdu dimi. Böyle bir şey olamayacağına göre, başka bir şeyler yapılmalı. Belediye ve Hayvan Hakları Dernekleri oturup, bu konu hakkında bir çözüm üretemez mi? Bu işin bir çözümü vardır elbet. Daha önce denenmiş ve başarıya ulaşmış örneklere bakmak gerekli. 
Bu durum yakışmıyor Tarsus’a.
Gelelim toplama işlemlerine. Her ne şekilde olursa olsun bu çözümler insani merhamet ölçülerinde olmalı. Yani biz insan olarak bize yakışan bir çözüm üretmeliyiz. Unutmayalım, onların bu şekilde çoğalmasının ve sokaklarda olmasının sebebi de biziz. Bir anlık heves için alınıp, evcil hayvan olarak beslenen ve sonra sokağa bırakılan onlarca cins köpek var dışarılarda.
Sonuç olarak, Tarsus’ta hiç sokak köpeği olmasın diye bir iddiam veya talebim yok. Ancak son yıllarda bu köpeklerin sayısı rahatsızlık verici duruma geldi ve giderek artıyor. Sorumluluk sahibi kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının, sokak köpeklerinin canı yakmadan bir çözüm üretmesi, en azından bir çalışma başlatması Tarsus için artık zaruri…
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti