Zayıflamak İstek İster, İrade İster, İstikrar İster!

12 Şubat 2020 Çarşamba 19:20
Diyetisyen İrem KARSLI
Yaptığınız zayıflama diyetinizde başarı sağlayamıyorsanız kilo verdikten sonra sürekli geri alıyorsanız bazı noktaları gözden kaçırıyor olabilirsiniz.
1-Karar verin!- Diyet sürecinde karar vermek en önemli noktadır. Size dünyanın en güzel diyeti planlansa bile eğer siz kendi içinizde yaşam tarzını değiştirmeye karar vermediyseniz diyeti birkaç gün uygulamaktan öteye geçemezsiniz.
2- Gerçekçi hedefler belirleyin!- Bir haftada 5 kilo vereceğim, bu ay 20 kilo vereceğim gibi hedeflerle yola çıkmayın. Dünya Sağlık Örgütü’nün de dediği gibi haftada 0,5-1 kg arası ağırlık kaybetmek sağlıklı aralıktır. Her insanın metabolizması farklıdır. Sizle aynı şekilde beslenip kilo almayan insanlarla kendinizi karşılaştırıp moralinizi bozmayın.
3- Diyetinizde esnek olun!- Çok kısıtlayıcı beslenme programları sürdürülebilir sağlıklı beslenmeyi engeller. Kendinize her şeyi yasaklamaktansa kararında ve doğru zamanda tüketerek istediklerinizi tüketin.
4-Ya hep ya hiç demeyin!-Ben bu çikolatayı yedim diyetim bozuldu artık devam edemem baştan başlamam lazım diye düşünmeyin. Hayat devam eden bir süreç. Yeri geldiği zaman çikolata da baklava da yenilecek. Önemli olan kaldığın yerden devam etmek. Yattı balık yan gider dememek lazım.
5-Her gün tartılmayın!-Zayıflama diyeti yaparken her gün tartılmayın. Çünkü zayıflamak demek sürekli tartıda düşen sayılar göreceğiniz anlamına gelmiyor. Her gün tartılmak yerine bir haftalık yada 10 günlük periyotlar halinde, tuvalete çıkmış olarak hep aynı saatte, aynı kıyafetlerle ve aynı tartıda tartılın.
6- Hareket edin!-Çoğumuz masabaşında çalışıyoruz. Gün sonunda düşündüğümüzde belki 15 dakika bile yürümemiş oluyoruz. Hatta adımsayarla adımlarımıza baktığımızda günlük 3 bin adımı geçemiyoruz. Günde en azından 30-45 dakika arası orta tempoda yürümeliyiz. Böylece en azından 10 bin adım atabiliriz. Günlük yapılan ev işleri veya iş yerindeki hareketimiz hareketsiz durmaktan iyi olsa da maalesef bu hareketler egzersiz yerine geçmiyor.
7-Daha çok su için, kararında uyuyun!-Vücudumuzun %70 ‘i sudan oluşmaktadır. Birçok metabolik faaliyet su sayesinde gerçekleşir. Yeterli su içmek metabolizmayı hızlandırır. Günde ortalama 1,5-2lt su içmemiz gerekmektedir. Uyurken vücudumuzda melatonin denilen uyku hormonu salınır. Bu hormonun en iyi salgılandığı saat 22.00 ile 04.00 arasıdır. Yetişkinlerin bu saatler arasında uyuyor olması metabolik faaliyetlerin düzgün çalışması için önemlidir. Günde 6-8 saat arasında uyumamız gerekmektedir.
8-Moralinizi bozan kişilerden ve fikirlerden uzak durun!- ‘’Yeter artık çok zayıfladın’’, ‘’Ne var canım şundan yesen.’’, ‘’ O kadar yemiyorsun bu kadar mı kilo verdin?’’ gibi sürekli moralinizi bozan, sizi engellemeye çalışan insanlardan uzak durun. Kendinizi olumlu motive edin. Kilo veremeseniz bile sağlıklı besleniyorum diyerek yolunuza kararlılıkla devam edin.
9-Diyetisyenden yardım alın!- Size sağlıklı beslenmeyi öğretecek, etik değerlere önem veren bir diyetisyenden yardım alın. İnternetteki diyetler sizin için uygun olmayabilir. Sizi tanıyarak size en uygun zayıflama diyetini planlayacak kişi diyetisyendir.
Ve unutmayın yarışı tavşanlar değil kaplumbağalar kazanır.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi