Ekonomi - Para »

Dünyanın En Pahalı Baharatı, Mersin'de Yetiştirildi

Bölgenin iklim şartlarına ve coğrafyasına uygun yetişebilecek ürünler arasında bulunan ve dünyanın en pahalı baharat bitkisi Safran Mersin'de yetiştirildi.

Bölgenin iklim şartlarına ve coğrafyasına uygun yetişebilecek ürünler ile ilgili alternatif tarım çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi bu kez, belediye fidanlığında dünyanın en pahalı baharat bitkisi Safran’ı yetiştirdi.

Devam Eden AR-GE Çalışmaları İle Safran Üretimine Başlanmış Oldu

Ejder meyvesi, goji beryy, passiflora, istiridye mantarı, dikenli incir, kahve, Ülkemizde mabet ağacı olarak bilinen Ginkgo Biloba bitkisi gibi ürünleri yetiştirerek başarıyla sonuç aldığı AR-GE çalışmalarına kilogramı yaklaşık 45 bin TL’den satılan Safran’ı da ekleyen Toroslar Belediyesi’nin bu çalışması da Mersinli çiftçilere ve yeni girişimcilere umut olacak.

Safran Bitkisinin Hasadını Başkan Tuna Yaptı

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasını ziyaret ederek, soğanını ekerek serada yetiştirdikleri ve bugün çiçek açan safran bitkisinin hasadını yaptı.

5 Gramlık Safran Bitkisi ile 500 Bin Kilogram Tekstil Boyanıyor

Son olarak Başkan Tuna, doğal olması nedeniyle hiçbir endüstriyel ve kimyasal karışımın olmadığı safranın tekstil sektöründe boyamada kullanılan çok önemli bir bitki olduğunu ve 5 gramlık bir safran bitkisinden 500 bin kilogramlık tekstilin boyanabileceğinin bilgisini verdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.