Yenişehir »

Hrant'ı Andılar Cizre'de Yaşananları Protesto Ettiler

Dersim Halk Meclisi, ölümünün 8. yılında Hrant Dink’i anarken, faillerinin henüz bulunmamasına tepki gösterdi. Hrant Dink için düzenlenen yürüyüş ve açıklamada, Cizre’de yaşanan olaylara da tepki gösterildi.

Dersim Halk Meclisi, ölümünün 8. yılında Hrant Dink’i anarken, faillerinin henüz bulunmamasına tepki gösterdi. Hrant Dink için düzenlenen yürüyüş ve açıklamada, Cizre’de yaşanan olaylara da tepki gösterildi.
Dersim Halk Meclisi’nin çağrısı üzerine Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı’nda bir araya gelen ve aralarında Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun’un da bulunduğu kalabalık buradan Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüdü.
Yürüyüş boyunca alkış ve sloganlarla Hrant Dink’in öldürülmesi ile Cizre’de yaşanan olayları protesto eden grup adına açıklama yapan DBP İl Eşbaşkanı Ergin Doğru, aradan geçen 8 yıla rağmen Hrant’ın katillerinin halen cezalandırılmadığını belirterek, “Biz biliyoruz ki bu kafayla, bu zihniyetle de Hrant’ın katillerini açığa çıkarmak mümkün değil” dedi.
Doğru’nun açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.