Yenişehir »

Sakarya'daki Hamsi Festivaline Yoğun İlgi

SAKARYA (İHA) – Sakarya’nın Arifiye ilçesinde düzenlenen hamsi festivalinde 500 kilo hamsi pişirilerek gelen vatandaşlara dağıtıldı.

SAKARYA (İHA) – Sakarya’nın Arifiye ilçesinde düzenlenen hamsi festivalinde 500 kilo hamsi pişirilerek gelen vatandaşlara dağıtıldı.
Arifiye Kent Meydanında Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Arifiye Temsilciliği tarafından organize edilen Hamsi Festivali yoğun katılımla gerçekleşirken, renkli görüntülerde ortaya çıktı. Yapılan festivale Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan vekili Fevzi Kılıç, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hamsi dağıtım standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festival kapsamında Karadeniz şarkıları çalınarak Sakarya’da yaşayan Karadenizliler de horon oynamayı eksil etmedi. Pişirilen hamsinin tadının çok güzel olduğunu söyleyen Behçet Türk isimli vatandaş, “Çok güzel bir şey. Ben Artvinliyim ama Trabzon’dan evliyim. Çok güzel bir organizasyon olmuş. Hamsi mükemmel taze, güzel yemesi daha da güzel. Bizim halimizden de belli yemeği seviyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan meydanda kurulan stantlarda vatandaşlara 500 kilo hamsi yapılıp dağıtıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.