Yenişehir »

Bangladeş'te kaçakları taşıyan tekne battı

Bangladeş'te kaçakları taşıyan tekne battı

Bangladeş'te kaçakları taşıyan tekne battı

- 36 kişi kurtarıldı, çok sayıda kaçak göçmen denizde aranıyor

DAKKA - Bangladeş açıklarında Malezya'ya gitmek isteyen kaçak göçmenleri taşıyan bir balıkçı teknesinin batması sonucu çok sayıda kişinin denizde kaybolduğu, kayıpları bulmak için arama çalışmaları başlatıldığı bildirildi.

Polis yetkilileri, Bengal Körfezi'nde yaklaşık 100 kişi taşıyan balıkçı teknesinin battığını, 36 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Polis, denizde kaybolan çok sayıda kişinin ise arandığını duyurdu. Kaç kişinin kaybolduğu konusunda kesin sayı bilinmiyor.

Teknedeki kaçakların insan tacirleri tarafından Malezya'ya iş bulma vaadiyle götürüldüğü belirtildi.

Her yıl binlerce Bangladeşli, yaklaşık 3 bin 200 kilometrelik zorlu rotayı balıkçı tekneleriyle geçerek Malezya'ya varmaya çalışıyor.

Muhabir: Emel Öz
Yayınlayan: Tuğrul Çam


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.