Yenişehir »

Pakistan'da güvenlik güçlerinin aracına bombalı saldırı

Pakistan'da güvenlik güçlerinin aracına bombalı saldırı


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Pakistan'da güvenlik güçlerinin aracına bombalı saldırı

- Saldırıda 4 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti

İSLAMABAD - Pakistan'ın kuzeybatısındaki Haybar Pakhtun Huvah eyaletinde güvenlik güçlerinin aracına düzenlenen bombalı saldırıda dört güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, militanlar, Hangu ilçesinde yol kenarına yerleştirdikleri bombayı devriye gezen güvenlik aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıda dört güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Saldırının ardından bölgede arama operasyonu başlatan güvenlik güçleri ile militanlar arasında çıkan silahlı çatışmada iki militanın öldürüldüğü belirtildi.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri geçen yıl 15 Haziran'da aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da yerli ve yabancı Taliban militanlarına karşı geniş kapsamlı operasyon başlatmıştı.

Ordu Sözcülüğünün açıklamasında, karadan ve havadan yürütülen operasyonlarda 2 binden fazla militanın etkisiz hale getirildiği, silahlı çatışmalar ve bombalı saldırılarda yaklaşık 200 askerin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Muhabir: Jamaludin Eshmuhammedov
Yayınlayan: Şermin Coşkun


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.