Yenişehir »

Terörist Sasunyan'ın tahliye talebinin reddedilmesi

Terörist Sasunyan'ın tahliye talebinin reddedilmesi

Terörist Sasunyan'ın tahliye talebinin reddedilmesi

- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, kararın memnuniyetle karşılandığını açıkladı

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, terörist Hampig Sasunyan'ın şartlı tahliye talebinin reddedilmesinin memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Bilgiç, Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı öldüren terörist Hampig Sasunyan'ın şartlı tahliye talebinin San Francisco Şartlı Tahliye Kurulu tarafından reddedilmesine ilişkin bir soruyu cevapladı.

Bilgiç, 28 Ocak 1982'de Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı hain bir saldırıyla katleden terörist Hampig Sasunyan'ın tahliye talebinin, 5 Şubat 2015'te görülen şartlı tahliye duruşmasında reddedilmesinin memnuniyetle karşılandığını kaydetti.

Ret kararının, evrensel adalet ilkeleri bakımından yerinde olduğunu ifade eden Bilgiç, bunun "terörizme karşı etkin ve taviz vermeyen tavrın bir gereği olarak görüldüğünü" dile getirdi.

Bilgiç, "Bu vesileyle, şehit diplomatımız Kemal Arıkan ve terör kurbanı tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Halit Gülşen
Yayınlayan: Ali İhsan Çam


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.