Yenişehir »

Anayasa Mahkemesinde başkan seçimi yarın yapılacak

Anayasa Mahkemesinde başkan seçimi yarın yapılacak

Anayasa Mahkemesinde başkan seçimi yarın yapılacak

-Haşim Kılıç'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalacak başkanlık için yarın saat 10.00'da seçim yapılacak

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın 13 Mart'ta yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalacak başkanlık için yarın seçim yapılacak.

Anayasa Mahkemesi internet sitesinde yer alan duyuruda, Anayasa'nın ve Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ilgili maddeleri uyarınca yarın saat 10.00'da başkan seçimi yapılacağı belirtildi.

Anayasa Mahkemesi Kanunu'na göre, Kılıç'tan boşalacak başkanlık için yapılacak seçimin, Kılıç'ın görev süresinin sona ereceği 13 Mart'tan önceki iki ay içerisinde sonuçlandırılması öngörülüyor.

Başkan, Genel Kurul tarafından üyeler arasından gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla dört yıl için seçiliyor.

Muhabir: Aylin Sırıklı
Yayınlayan: Kamuran Akkuş


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.