Yenişehir »

Sokak kedilerine ''sıcak yuva''

Sokak kedilerine ''sıcak yuva''


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Sokak kedilerine "sıcak yuva"

- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokak kedileri için "besleme evi" kurdu

GAZİANTEP - Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) işbirliğinde sokak kedileri için "besleme evi" kuruldu.

Sokak köpekleri için daha önce barınaklar oluşturan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin dernek ile yürüttüğü ortak proje kapsamında, sokak kedilerinin aç ve soğukta kalması önlenecek. Bu kapsamda içine yiyecek konulan "Kedi Besleme Evi", Kavaklık Parkı'ndaki Alleben Deresi kenarına yerleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kedi Besleme Evi"ni sokak kedilerinin çoğunlukla görüldüğü bölgeye yerleştirdiklerini söyledi.

Kedi evine sürekli kedi maması bırakacaklarını ifade eden Özsöyler, kedilerin hem bırakılan mamaları yiyerek karınlarını doyuracağını, hem de soğuktan korunacağını belirtti.

Daha önce sokak köpekleri için şehirdeki 16 bölgeye beslenme noktaları oluşturduklarını aktaran Özsöyler, "Gaziantep'te bir ilki başlattık. Öncelikle pilot bölge olarak Kavaklık Parkı'nın içini seçtik. Bundan sonra değişik bölgelere de bu evlerden kuracağız" diye konuştu.

CAHİDE Genel Sekreteri Suzan Gökpınar da gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Muhabir: Orhan Çiçek
Yayınlayan: Veli Gürgah


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.