Yenişehir »

Kalaycılık Tarih Oluyor

Kütahya’da 67 yıldır kalaycılık yapan Kadir Kabu, kalaycı dükkanlarının artık tarihi camiler ve eski evler gibi belgesel yapımcıları ve turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Kütahya’da 67 yıldır kalaycılık yapan Kadir Kabu, kalaycı dükkanlarının artık tarihi camiler ve eski evler gibi belgesel yapımcıları ve turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.
14 yaşından beri bu işi yapan Kabu, bakır kapta pişen yemeğin tadını bilenler yaşadıkça kalaycılık mesleğinin ölmeyeceğini belirtti.
Kabu, bakır kapları önce tuz ruhuyla ardından da kumla temizlediğini, ardından nişadır ve eritilmiş kalayla birlikte odun ateşinde kalayladığını anlattı.
Kadir Kabu, devamlı kullanılan bir bakır kabın zehirlenmeye yol açmaması için en azından yılda bir defa kalaylanması gerektiğini hatırlattı.
Kabu, 3 kişilik bir bakır kabı 7 TL’ye kalayladığını bildirdi.(EFE)


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.