Yenişehir »

Şeyh Said'in Torunları 90. Direniş Yıldönümünde Açıklama Yaptı

Diyarbakır’da, Şeyh Said Derneği, 13 Şubat 1925’te Bingöl’ün Genç ilçesinde Şeyh Said’in başlattığı direnişin 90. yıldönümünde basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır’da, Şeyh Said Derneği, 13 Şubat 1925’te Bingöl’ün Genç ilçesinde Şeyh Said’in başlattığı direnişin 90. yıldönümünde basın açıklaması düzenledi.
Şeyh Sait Derneği Sur ilçesinde bulunan Şeyh Said meydanında basın açıklaması yaptı. 13 Şubat 1925’te Bingöl’ün Genç ilçesinde başlattığı direnişin 90. yıldönümünde bir araya gelen dernek üyeleri adına açıklama yapan Kasım Fırat, "Şeyh Said efendi ve dava arkadaşları, 13 Şubat 1925’te Dicle’de fitili tutuşturulan Kürdistan milli hareketini başlattı. 1925 yılından sonraki Zilan, Dersim, Mahabad, Halepçe, Roboski, Şengal ve Kobani gibi onlarca katliam Kürdistan halkının hak, adalet ve özgürlük talebine inkarcı faşist rejimlerce verilen cevaplardır" dedi.
Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.