Yenişehir »

Meso'dan Ölçü Ve Tartı Aletleri Beyan Uyarısı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, ölçü ve tartı aletleri beyannamelerinin 2 Mart 2015 tarihine kadar verilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, ölçü ve tartı aletleri beyannamelerinin 2 Mart 2015 tarihine kadar verilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
MESO Başkanı Hasan Çelik konuyla ilgili açıklamasında, "3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanununa göre doğru olmadığı açıkça belli olan ve damgası kopmuş,periyodik muayene zamanında müracaat edilmemiş, damga süreleri geçirilmiş, damgaları iptal edilmiş veya uluslararası standartlara uymayan damgasız, yurda kaçak sokulmuş, yaylı sistem olan ve üzerinde alım satımda kullanılmaz ibaresi bulunan ölçü ve tartı aletlerini kullanmak alım satım yerlerinde (işyerinde) bulundurmak suçtur. Bu şekilde ölçü ve tartı aleti bulunduran veya iş yerinde kullananlara İl Bilim ve Sanayi Teknoloji Müdürlüğü’nce her ölçü ve tartı aleti için 2015 yılında geçerli olan 1.674.00 TL İdari Para Cezası Uygulanmaktadır" ifadelerine yer verdi.
MESO Başkanı Çelik, oda üyelerinin mağdur olmaması için 2 Mart 2015 tarihine kadar Manavgat Belediye’sine beyannamelerini vermeleri gerektiğini hatırlattı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.