Yenişehir »

Van'da ''28 Şubat Sivil Savunma Günü'' Ve ''1-7 Mart Deprem Haftası” Etkinlikleri

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, “28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve “1-7 Mart Deprem Haftası” etkinlikleri bazı okullarda eğim verdi.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, “28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve “1-7 Mart Deprem Haftası” etkinlikleri bazı okullarda eğim verdi.
AFAD ekipleri, “28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve “1-7 Mart Deprem Haftası” etkinlikleri dolayısı ile başlayan ve halen daha devam eden eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Verilen eğitimlerde depremin öncesi sırası ve sonrasında yapılması gereken önlemler ve tedbirler hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu kapsamda Salih Yıldız İlköğretim Okulu ve Şehit Koray Akoğuz İlkokulu ve Ortaokuluna afet bilinci eğitimleri verilmiş akabinde deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiş olup verilen eğitimler pratik olarak uygulanmıştır. Bu kapsamda Toplum Destekli Polis Merkezinin destekleriyle kuruma gelen öğrencilere temel afet bilinci eğitimleri verilmiş olup kurumun yapmış olduğu işlerle alakalı kısa bir tanıtım yapıldı. Okullara yönelik eğitimler tüm hızıyla devam edecektir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.