Yenişehir »

Yaşar Kemal Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Türk edebiyatının büyük ismi Yaşar Kemal, son yolculuğuna uğurlanıyor. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

Türk edebiyatının büyük ismi Yaşar Kemal, son yolculuğuna uğurlanıyor. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.
Yaşar Kemal için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenleniyor. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Aydın Doğan, Güler Sabancı, Orhan Pamuk, Mustafa Alabora, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Orhan Gencebay, Berhan Şimşek, Eşber Yağmurdereli, Fatih Terim ve çok sayıda isim katıldı.
Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ve manevi oğlu Ahmet Güneştekin, cami girişinde taziyeleri kabul etti. Ünlü yazarın cenazesi, öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.