Yenişehir »

Kırklareli'nde Okullarda Yangın Tatbikatı Yapılıyor

Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından ’Sivil Savunma Haftası’ dolayısıyla okullarda tatbikatlar yapılmaya devam ediyor.

Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından ’Sivil Savunma Haftası’ dolayısıyla okullarda tatbikatlar yapılmaya devam ediyor.
Yapılan planlamalar doğrultusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırklareli’ndeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenen okullarda yangın ve kurtarma tatbikatları gerçekleştiriliyor. Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından, tatbikat sırasında yangının nasıl çıktığı, söndürüldüğü ve kontrol altına aldığı gibi teorik bilgilerin yanı sıra öğrencilere pratik bilgiler de veriliyor.
Kırklareli’nde bulunan Mustafa Dalcalı Ortaokulu’nda yapılan tatbikat sonrası itfaiyecilik mesleğini tanıtmak amacıyla öğrencilere eğitim semineri verdiklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Gençay, "Evde, okulda ve sokakta hayatın her yerinde ve her döneminde doğal afet ve kaza riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle yangına, doğal afetlere, trafik kazalarına karşı önleyici tedbirler alarak riskleri en aza indirmek temel amacımızdır. Yapmış olduğumuz tatbikat ve eğitimlerin amacı da budur. Belirlenen program çerçevesinde bilgilendirme ve eğitici tatbikatlarımız sürecek. Okullar dışında talep doğrultusunda kamu kurum kuruluşları, fabrikalar gibi yerlerde de eğitim ve tatbikat veriyoruz" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.