Yenişehir »

Siverek'te Taze Peynir Tezgahtaki Yerini Aldı.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde taze peynir tezgahtaki yerini aldı.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde taze peynir tezgahtaki yerini aldı.
Hayvan besicileri yağan aşırı yağışlardan dolayı yağışların peynir bolluğunu beraberinde getirdiğini belirtiler. Kış mevsiminde yağan aşırı yağışlardan dolayı mera alanlarında iyi beslenen hayvanlardan iyi derecede süt elde edildiği ifade eden peynir satıcısı Ebubekir İşlek, yağışların peynir bolluğuna neden olduğunu söyledi.
İşlek, "Kış dönemi boyunca beklediğimiz yağışı gördük, bu yağışlar mera alanında hayvanlarımızın iyi beslenmesine neden oldu. Siverek peynirini Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. Vatandaşlarımız güzel, temiz ve sağlıklı peynir almak için Siverek peyniri özellikle tercih ediyorlar. Şu an taze peynirinin kilosunu 7 liradan satışa sunuldu, önümüzdeki günlerde de bu fiyatın düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.