Yenişehir »

Yaşar Kemal'in vefatı

Yaşar Kemal'in vefatı

Yaşar Kemal'in vefatı

- Bağdat'ta Yaşar Kemal'i anma töreni düzenlendi

(Görüntülü)

BAĞDAT - Yaşar Kemal, Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen etkinlikte anıldı.

Irak Kültür Bakanlığı Vekili Fevzi el-Etruşi'nin basın ofisi ile Kürt Kültürü ve Yayınevinin işbirliğinde, 28 Şubat'ta yaşamını yitiren yazar Yaşar Kemal için Bağdat'ta tören gerçekleştirildi. Törende, Yaşar Kemal'in hayatından kesitlerler sunuldu, romanları, yazıları ve sözlerinden alıntılar seslendirilerek, eserlerinden pasajlar okundu.

Etruşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal'in tüm insanlığa mal olmuş bir aydın olduğunu belirterek, "Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen, eserleri çeşitli dünya dillerine çevrilen Yaşar Kemal'in fikirlerine günümüzde çok ihtiyaç var" dedi.

Etruşi, Yaşar Kemal'in Kürt kökenli bir Türk olduğuna dikkati çekerek, yazarın Kürt halkı ile Türk halkı arasında bir iletişim köprüsü kurduğunu ve tüm insanlığın kendisiyle iftihar ettiğini söyledi.

Akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle 14 Ocak'ta İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Yaşar Kemal, 28 Şubat Cumartesi günü yaşamını yitirmişti.

Muhabir: Zeynep Tüfekçi
Yayınlayan: H. İbrahim Uyar


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.