Yenişehir »

Guatemela'da gazetecillere silahlı saldırı

Guatemela'da gazetecillere silahlı saldırı

Guatemela'da gazetecillere silahlı saldırı

- İki gazeteci parkta uğradıkları silahlı saldırıda yaşamlarını yitirdi, bir gazeteci yaralandı

GUATEMALA CITY - Orta Amerika ülkesi Guatemala'nın güneyinde silahlı kişiler iki gazeteciyi öldürdü.

Prensa Libre gazetesinin genel yayın yönetmeni Miguel Angel Mendez Zetina, gazetenin çalışanı Danilo Lopez ve Nuevo Mundo radyosundan Federico Salazar'ın, Mazatenango kentindeki bir parkta yürürken uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamlarını yitirdiklerini açıkladı.

Mendez Zetina, muhabirleri Lopez'in, kısa bir süre önce hükümeti eleştiren haberleri yüzünden kendisini tehdit eden San Lorenzo Belediye Başkanı Jose Linares Rojas'dan şikayetçi olduğunu söyledi.

Yerel kaynaklar silahlı saldırıda bir kişinin de yaralandığını belirtti.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz
Yayınlayan: Taner Aydin


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.