Anamur »

Gebze'de 100. Yılında Çanakkale Sempozyumu, Tarihçiler ve Bilim Adamlarını Buluşturdu

Gebze Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla düzenlediği sempozyumda tarihçi ve akademisyenleri bir araya getirdi. Sempozyumda, Çanakkale'nin tarihi önemi ve savaşın etkileri üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, etkinlikte katılımcılara önemli mesajlar verdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anısına düzenlenen ‘100. Yılında Çanakkale Sempozyumu’, Gebze Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Gebze Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe tarihçiler, akademisyenler ve birçok davetli katıldı. Sempozyumda, Çanakkale Savaşı'nın anlamı ve tarihsel etkileri üzerine çeşitli konular ele alındı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, “Çanakkale Zaferi, dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır” dedi. Başkan Köşker, ayrıca, bu tür etkinliklerin gençlerde tarih bilincini geliştirmeyi amaçladığını vurguladı. Sempozyumda, savaşın insanlık üzerindeki etkileri, Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihi ve gençliğe yönelik projeler üzerinde duruldu. Köşker, “Tarih bilincine sahip liderler yetiştirmek için çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı. Savaşın getirdiği fedakarlık ve kahramanlık örneklerine de değinen Köşker, etkinliğin genç nesillerde Çanakkale ruhunu canlandırma amacını taşıdığını belirtti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.