Keçiören'de Neşet Ertaş Sanat Merkezi 100 Etkinlik Düzenledi
Keçiören'deki Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi, 2014'ten bu yana 100'den fazla etkinliğe ev sahipliği yaparak kültürel bir merkez haline geldi.
Keçiören Belediyesi tarafından 28 Şubat 2014'te açılan Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın ismini yaşatmak amacıyla hizmet veriyor. Merkez, açılışından bu yana 100'ü aşkın etkinlik gerçekleştirdi. 28 Eylül 2012'de temeli atılan bu kültürel merkez, Keçiörenlilerin kalbinde önemli bir yer edindi. 2014 yılında 86 program yapılan merkezde, 2015'in Şubat ayında ise 14 etkinlik düzenlendi. 800 kişilik kongre salonuna sahip olan merkezde toplamda yaklaşık 65 bin kişi etkinliklere katıldı. Ömer Döngeloğlu ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu gibi ünlü isimler de burada severleriyle buluşma fırsatı buldu.
Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'ndeki önemli etkinliklerden biri, şair Cahit Koytak'ın "Gazze Risalesi" adlı şiir kitabının Arapça ve İngilizce'ye tercüme edilmesi vesilesiyle düzenlenen programdır. "Yaşayan Gazze" programında duygu dolu anlar yaşandı ve onur konuğu olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı. Merkez, içerisinde fuaye ve sergi salonları barındırarak amatör sanatçılara da fırsat tanıyor. Farklı müzik grupları ve toplulukları burada prova yapma imkanı buluyor.
Toplam 7 bin 600 metrekare alana sahip olan Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ifadelerine göre, "Keçiörenlilerin aktif katılımını sağlayan etkinliklerle kültürel ve sanatsal faaliyetlerde de iddiamızı ortaya koyuyoruz. Merkezimizin ilgi görmesi bizleri memnun ediyor. Ayrıca genç yeteneklerin bu merkez çatısı altında sanatlarını icra etmelerini destekliyor ve onları merkezimize davet ediyoruz." Modern mimarisiyle dikkat çeken bu merkez, Ankara'nın en aktif kültür merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.