Anamur »

Ankara Yenimahalle'deki Kreşler Eğlenceli Anlar Yaşadı

Ankara Yenimahalle'deki 80'inci Yıl Anaokulu, Batıkent Anaokulu ve Şehit İlker Aydın Gündüz Bakım Evi'nden minik çocuklar, Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi'nde keyifli bir gün geçirdi.

Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı 80'inci Yıl Anaokulu, Batıkent Anaokulu ve Şehit İlker Aydın Gündüz Bakım Evi'nden gelen çocuklar, öğretmenleriyle birlikte Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi'nde çeşitli etkinliklere katıldı. Minikler, Ali Baba'nın Çiftliği'nden Piri Reis'in gemisine kadar birçok alanda keşif yapma fırsatı buldu.

Keşif Alanları ve Eğitici Aktiviteler
Çocuklar, minyatür market, klinik ve şantiye gibi iş alanlarında uygulamalı eğitimler alarak alışveriş yaptılar, inşaatta çalıştılar ve sağlık konularında bilgi edindiler. Üç keşif alanında oynayarak öğrenme fırsatı bulan çocuklar, her alanda farklı temalarla karşılaştı. İlk keşif alanında Ali Baba’nın Çiftliği, dinosfera ve dört mevsimi öğrendiler; ikinci alanda trafik, şantiye ve denizcilik ile tanıştılar. Üçüncü alanda ise su, medya ve marketle ilgili etkinliklere katıldılar.

Türkiye’nin 23’üncü Çocuk Müzesi
Ankara Çocuk Müzesi’nin açılmasıyla birlikte Türkiye, dünya genelinde çocuk müzesine sahip 23’üncü ülke oldu. Bu müze, çocukların oyun oynayarak, dokunarak ve keşfederek öğrenmelerini destekleyen bir ortam sunuyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.