Anamur »

Mardin'de İlk Gazbeton Yapı Kimyasalları Üretimi Gerçekleştirildi

Mardin'de gazbeton yapı kimyasalları üretimine başlandı. Dicle Kalkınma Ajansı'nın desteklediği projeyle, üretim kapasitesi artırılarak yeni ürünler ihraç edilmeye başlandı.

Mardin'de bölgenin ilk gazbeton yapı kimyasalları üretimi gerçekleştirilmeye başladı. Dicle Kalkınma Ajansı'nın Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen proje, "Bölgenin Tek Gazbeton Üretim Tesislerinde İklim Şartlarına Uygun Gazbeton Yapı Kimyasalları Üretimi" adını taşıyor. Proje, toplam bütçesi 310 bin lira ile yüzde 50 oranında desteklenerek 155 bin lira geri ödemesiz hibe desteği aldı. Proje ile birlikte, seramik yapıştırıcı, hazır sıva harcı ve fuga harcı üretimleri yapılmaya başlandı. Ayrıca, son teknolojiye uygun makine ve ekipman altyapısı genişletilerek mevcut üretim kapasitesi yüzde 50 oranında artırıldı. Üretimde hata oranı ise yüzde 25 azaltıldı. Üretilen 3 yeni ürünün ihraç edilmesi ile firmanın yıllık ihracat tutarı yüzde 40 artış gösterdi. Böylece, bölgede üretilmeyen ve mevcut ile potansiyel pazarların iklim şartlarına uygun 3 çeşit malzeme de bölgeye kazandırılmış oldu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.