Anamur »

Hakkari Çukurca'daki Tahrip Olan Köprü Ulaşımı Tehdit Ediyor

Hakkari Çukurca'daki Zap suyu üzerindeki köprünün tahrip olduğu ve tehlike oluşturduğu belirtiliyor. Köylüler, köprünün dar olduğunu ve her gün yüzlerce aracın geçtiğini ifade ederek ilgili kurumların acil inceleme yapmasını talep ediyor.

Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Üzümcü köyü Çimenli Mahallesi'nde yer alan köprünün durumu ciddi endişelere yol açıyor. Yıllar önce inşa edilen köprü, günde yüzlerce aracın geçişine maruz kalıyor. Köylüler, köprünün Zap suyu debisinin yükselmesi ve ağır yüklü araçların geçişi nedeniyle hasar gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, köprünün dar olması nedeniyle iki aracın yan yana geçmesinin dahi zor olduğunu vurguluyorlar. Bu durumun, ulaşımda büyük aksaklıklara yol açabileceği endişesi taşınıyor. Köylüler, köprünün çökmesi halinde il ve ilçelerin ulaşımının duracağını ifade ederek, ilgili kurumların köprüde acil inceleme yapmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyor. Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise köprünün 50 yıl önce yapıldığını ve durumu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını aktarıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.