Anamur »

Trabzon'da DOKA ve JICA İşbirliği Tecrübe Paylaşımı Toplantısı Gerçekleştirildi

Trabzon'da düzenlenen DOKA-JICA İşbirliği Tecrübe Paylaşımı toplantısında, kalkınma ajanslarından gelen uzmanlar önemli konuları ele aldı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın işbirliğindeki projelerin sonuçları paylaşıldı.

Trabzon'da gerçekleştirilen 'DOKA-JICA İşbirliği Tecrübe Paylaşımı Toplantısı', Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) ev sahipliğinde yapıldı. 2012 yılında imzalanan 'Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi' projesi çerçevesinde düzenlenen toplantıda, Türkiye'deki 26 kalkınma ajansından gelen uzmanlar, proje bileşenleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıda, yerel ürünler, ekoturizm, atık yönetimi ve Kaizen gibi konular ele alındı. DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, toplantının önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacak tecrübe paylaşımlarının kritik olduğunu belirtti. İki gün süren etkinliğe, Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı ve JICA yetkilileri gibi önemli isimler katıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.