Anamur »

Erzincan'da Okul Sporları ve Beden Eğitimi Konferansı Düzenlendi

Erzincan'da düzenlenen konferansta, okul sporlarının önemi ve beden eğitimi öğretmenlerinin rolü ele alındı. Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, okul sporlarının gelişimini etkileyen faktörlere dikkat çekti.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği tarafından “Dünyada ve Ülkemizde Okul Sporlarının ve Beden Eğitim Öğretmenlerinin Rolü” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala'nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, öğretim elemanları, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Ayhan Pala, Türkiye'deki okul sporlarının tarihçesi ve federasyonun faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca, Türkiye’de spora katılımın artması için gerekli olan unsurlara değindi. Eğitim sisteminin sınav odaklı yapısının spor katılımını olumsuz etkilediğini belirtti. Pala, beden eğitimi ders saatlerinin yetersizliğine ve ailelerin spora karşı tutumlarının önemine de vurgu yaptı.
Konferansta, spor alışkanlığının çocuk yaşlarda kazanılması gerektiğini ifade eden Pala, beden eğitimi öğretmenlerinin ilkokullarda da görev alması gerektiğini belirtti. Hareketsizliğin başlama noktasının ilkokul olduğunu söyleyen Pala, bu durumun ilerleyen yaşlarda sağlık sorunlarına yol açabileceğini dile getirdi. Konferans, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ve plaket takdimi ile sona erdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.