Anamur »

Amasra'da GMİS ve Hattat Enerji Toplu İş Sözleşmesi Görüşmesi Yaptı

Amasra ve Armutçuk kömür işletmelerinde çalışan maden işçileri için gerçekleşen toplu iş sözleşmesi toplantısında 12 madde üzerinde uzlaşı sağlandı. İlk oturumda 4 madde kabul edilirken, toplam anlaşma sayısı 16’ya çıktı. Sözleşme görüşmeleri 14 Nisan'da devam edecek.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Hattat Enerji ve Maden A.Ş. arasında, Amasra ve Armutçuk kömür işletmelerindeki maden işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ikinci oturumu yapıldı. Toplantıya, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. yönetiminden önemli isimler katılırken, işçilerin sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin 12 madde üzerinde anlaşmaya varıldı. İlk toplantıda kabul edilen 4 madde ile birlikte toplamda 16 madde üzerinde uzlaşı sağlanmış oldu. GMİS ve Hattat Enerji arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 14 Nisan tarihinde yapılacak olan üçüncü toplantı ile devam edecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.