Anamur »

Araban'da Camilerin Yenilenmesi İçin Proje Başlatıldı

Araban İlçe Müftülüğü, Gaziantep Büyükşehir ve Araban Belediyeleri ile birlikte 'Camilerimizi Yenileyelim' projesine başladı. Eski camilerin yıkımına ve yeni camilerin inşasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Araban İlçe Müftülüğü, 'Camilerimizi Yenileyelim' projesini başlatarak, Gaziantep Büyükşehir ve Araban Belediyeleri'nin desteğiyle eski camileri yıkıp yenilerini inşa etmeye yönelik çalışmalara başladı. Yıkım çalışmaları, iş makineleriyle gerçekleştirilirken, Körhacıobası kırsal mahallesinde 300 metrekare alana 450 kişilik yeni cami inşa edilecek. Ayrıca, 1968 yılında yapılan ve zamanla çürüyen duvarları nedeniyle çökme tehlikesi bulunan Yukarı Karavaiz camisi de yıkılarak, yerine bin kişilik yeni bir cami yapılması planlanıyor. Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, projeye destek vereceklerini belirterek, eski camilerin yıkımı ve yeni camilerin inşası için gereken her türlü yardımı sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın, projeyle ilçedeki tüm eski camilerin yenileneceğini dile getirdi. Yıkım çalışmalarına katılan isimler arasında Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş ve diğer yerel yöneticiler de yer aldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.