Anamur »

Sinop'ta Engin Altay, İç Güvenlik Paketini Eleştirdi

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Sinop'taki toplantıda iç güvenlik paketini sert bir dille eleştirerek, yasalaşma sürecinin siyasi dolandırıcılığa dönüştüğünü belirtti. Altay, polise ve jandarmaya verilen yetkilerin, demokrasilerde kabul edilemeyecek bir şekilde kaymakam ve valilere devredildiğini ifade etti.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, memleketi Sinop’ta milletvekili aday tanıtım toplantısında iç güvenlik paketine yönelik eleştirilerde bulundu. Altay, İç Güvenlik Yasası’nın yasalaşma sürecini iki boyutta değerlendirdiğini belirterek, “İç Güvenlik Yasası’nın yasalaşma sürecinde tam bir siyasi dolandırıcılık yapıldı. 132 madde olarak gelen paket, 67. maddede kesildi. Geriye kalan maddeler tasarıdan çıkarıldı ve yürütme maddesi eklenerek Meclis’ten geçirildi. Bu, normal demokrasilerde görülen bir uygulama değildir. Türkiye, muhaberat devletine doğru ilerliyor. 7 Haziran’da bu duruma dur denmezse, Türkiye, AK Parti'nin şikayet ettiği Esat rejiminin daha ağır ve baskıcı bir modeline geçiş yapabilir. Dolayısıyla 7 Haziran, Türkiye için sadece bir seçim değil, aynı zamanda demokrasiye dönüş bayramıdır.” dedi. Altay, ayrıca İç Güvenlik Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını ve iptal edilmesi konusunda şüphe taşımadıklarını da sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.