Anamur »

Mersin Erdemli'de Hayalet Ağların Temizlenmesi Projesi Başlıyor

Mersin Erdemli'de denizlerdeki hayalet ağların temizlenmesi için yeni bir proje başlatıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yürüttüğü bu çalışmalarda, kaybolan av araçları denizden çıkarılacak.

Mersin’in Erdemli ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Hayalet Ağların Temizlenmesi Projesi' ile denizlerde kaybolan av araçlarının temizlenmesi hedefleniyor. Erdemli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker, bu çalışmanın, balıkçı teknelerinin çeşitli nedenlerle kaybettiği av araçlarını denizden çıkarmak amacıyla başlatıldığını belirtti. Proje kapsamında hayalet ağların yerlerinin tespiti için su altı görüntüleme robotu kullanılacak. Robotun test çalışmaları Erdemli açıklarında gerçekleştirilmiş olup, Hatay İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk Sakallı ile diğer uzmanlar bu çalışmalara katıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.